Home Mozaik UHVATI film u Crikvenici

UHVATI film u Crikvenici

1279
0

U subotu 16.9.2017. od 18h u Crikvenici u memorijalnom ateljeu Zvona Cara, održati će se retrospektiva prošlogodišnjih filmova sa poznatog međunarodnog filmskog festivala UHVATI FILM.

Ovaj već dugovječni Festival obilježava učešće i tematiziranje invaliditeta na sasvim originalan, zabavan i edukativan način. Svake godine na Fest koji zajedno produciraju Riječka, Novosadska a, od ove godine i Banjalučka ekipa filmoljubaca, pristiže i po 700 novih filmova iz cijelog svijeta, a koje stručni žiri Festa pomno izabire te ih predstavlja svojoj vjernoj publici i izvan matičnih gradova, pa je evo Crikvenica četrdesetprvi grad u kojem ova zanimljiva karavana nastupa, a, kroz 3 države.
Kroz uobičajeno dvosatno druženje uz projekcije, voditelji raspravljaju sa publikom o temama iz filmova, pa je priredba još zanimljivija, interaktivna i obično izaziva lavinu komentara i utisaka. Priče su kratke i jasne, životne, često zabavne, ali i čudnovate kao što je i sam život, koji sam može ispisati najveće romane.
Ulaz na priredbu je besplatan, zahvaljujući podršci Primorkso goranske županije i Ureda za kulturu Crikvenice, te HAVC-a kao pokrovitelja centralnog dijela Festa; a priredba je u realizaciji riječke udruge Spirit koja je tehnička potpora Festivalu Uhvati Film, ujedno i partner za Hrvatsku.
Ovom priredbom počinje i niz programa koji će kulminirati predstavljanjem ovogodišnjeg izbora najboljih filmova koji je zakazan za Art kino početkom Studenog.
Više o svemu možete potražiti na www.spirit-ri.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here