Home Sport Anas Sharbini korak bliže Hajduku

Anas Sharbini korak bliže Hajduku

1625
0

Uoči Nove godine u Zagrebu je odrađen riječko-splitski “sastanak na vrhu” (Frančišković i Rubeša s Perošem i Miličićem). Hajduk je na stol bacio ponudu, “Bartolović i Bušić, oko milijun eura i postotak od inozemnog transfera”, no Rijeci je to bilo premalo. Dinamo sigurno može ponuditi više od Hajduka, ali Mamići ne žele licitirati pa emitiraju stav “Sharbini nas ne zanima”, a i Rijeka bi Anasa radije gurnula na jug nego na sjever. Hajduk u ponudu nije uključio Sinišu Linića, jer mladi Sharbini ionako ne bi otišao u Split ako ga tamo ne čeka njegov grobnički prijatelj.

Kombinacija “Anas u Hajduku” se zahuktava, ali najprije se trebaju dogovoriti klubovi nakon čega mogu uslijediti igračevi pregovori sa Splićanima o njegovim uvjetima, a do te se faze još nije došlo. Direktor Rubeša na bilo kakvo spominjanje pregovora s Hajdukom odgovara isključivo sa “No comment” ne potvrđujući čak ni dobro poznati zagrebački sastanak. Svi će neslužbeno potvrditi kako se sve ozbiljnije pregovara, ali nitko ne želi izlijetati s izjavama.

Kantrida i Poljud imaju mnoge zajedničke sponzore, stvar se može razriješiti na mali milijun načina. Nevažne ne moraju biti i činjenice da je izbornik Slaven Bilić i Hajdukovo dijete i prisan prijatelj Sharbinijeva menadžera Sanjina Ugarkovića. Rijekin adut u malo vjerojatnom zadržavanju Anasa na Kantridi može biti dovođenje Nike Kovača kao zadovoljavanje temeljnog Sharbinijeva preduvjeta, ostanka na Kvarneru ako Rijeka počne slagati respektabilnu momčad kroz koju se može do reprezentativnog dresa, a to je pak najvažnija stepenica do najvažnijeg cilja – jakog inozemnog transfera.

No cijena nikako ne može jednako kvalitetno rasti, niti se u izbornikov ili u fokus bogatih zapadnih klubova može jednako upasti iz Rijekinog ili Dinamova, tj. Hajdukova dresa. Dok se, i ako se, Mamići ne odluče na eventualni “blitzkrieg”, kombinacija sa Sharbinijevim odlaskom na Poljud sve je realnija. Anas je sve bliže Hajduku. (sportske novosti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here