Home Vijesti Jadransko-jonska autocesta napokon povezuje Rijeku i Trst?

Jadransko-jonska autocesta napokon povezuje Rijeku i Trst?

6896
0

8jonska0.jpg.655x300_q85_crop_upscaleJadransko-jonska autocesta, u dužini od 1100 kilometara, prolazila bi kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju i Grčku. Od zemalja u regiji, Hrvatska je dosad izgradila najviše – oko 90 posto našeg dijela trase buduće jadransko-jonske autoceste. Aktualizacija njezine izgradnje od Trsta do Patrasa sigurno će otvoriti i pitanje trase kojom će biti povezani Trst i Rijeka koja je desetljećima cestovno odsječena od zapadnoevropskih prometnih tokova prvenstveno zbog slovenske nespremnosti da dovrši svoj dio autoceste ali i zbog nedovoljnog lobističkog potencijala riječkih gradskih i regionalnih vlasti koje su od 90-tih godina odustale od inzistiranja na boljoj povezanosti Rijeke s Trstom i Ljubljanom u korist koncentracije na autocestu prema Zagrebu.

ritri1Slovenska cesta najviše bi koristila riječkoj luci i kvarnerskom turizmu, koji nemaju pravi cestovni spoj sa Zapadom. Konkuretskom Kopru najava izgradnje sigurno nije draga pa su Slovenci desetljećima odugovlačili sa svojim dijelom posla za koji je navijala jedino Ilirska Bistrica. Iako je Jadransko-jonska autocesta projekt na duge staze, njezin dovršetak postati će dijelom međunarodnih obaveza zemalja čijim teritorijem autocesta bude prolazila. Svoj dio morati će napraviti i Slovenija, a dosadašnji planovi predviđaju da će taj dio autoceste početi u Sežani, zatim ići autocestom A3 do spoja s autocestom A1 koja iz Ljubljane vodi u luku Koper. Nastavak trase još nije isplaniran ali bi trebao voditi u Jelšane gdje bi se spojio s hrvatskom autocestom A7. Međutim, naši susjedi će sve pokušati skrenuti što sjevernije, a to bi Rijeku od Trsta udaljilo za gotovo 35 kilometara. Riječ je o 30-ak kilometara kojima bi se Rupa spojila s autocestom Ljubljana – Kopar, negdje kod Postojne. Cijena izgradnje ovog spoja iznosi oko 600 milijuna eura. U slučaju pobjede ove koncepcije, pravi spoj između Rijeke i Trsta bi izostao jer bi većini vozača brža i ekonomičnija ostala dosadašnja trasa.

Plan je da zemlje u regiji koje nisu članice Europske unije, uz potporu Hrvatske i Njemačke, do 2020-e pripreme prostorno-plansku dokumentaciju i završe studije izvodivosti. Autocesta bi mogla biti gotova najranije 2030-e, premda je realnije očekivati da to bude 2050-e, što je ujedno krajnji rok.(dš)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here