Home Vijesti Krčka magistrala pri kraju

Krčka magistrala pri kraju

1051
1

Iako osjetno usporena, cestogradnja ipak nije potpuno stala. Privode se kraju radovi na krčkoj magistrali dugoj 22 kilometra – projektu vrijednom više od 100 milijuna kuna. Nekadašnja stara opasna prometnica na kojoj su se često događale nesreće pretvorena je u modernu turističku cestu.

Donica od grada Krka do Dunata, nedaleko od Punta, pripremljena je za polaganje završnog sloja asfalta. Za preostala dva kilometra prometnice, do skretanja prema Vrbniku, u tijeku su pripremni radovi. Državna cesta D102 obnavlja se novcem Svjetske banke u sklopu programa Bettermen.

Kako u vrijeme turističke sezone stupa na snagu zabrana radova na prometnicama, Hrvatske će ceste od mjerodavnog ministarstva tražiti dopuštenje za izvođenje radova kojima se neće ometati sudionici u prometu.

Hrvatske su ceste uložile dodatnih 11 milijuna kuna u gradnju biciklističkih staza koje vijugaju uz krčku magistralu. Cesta će biti dovršena do kraja 2010. – nakon dvogodišnje vrlo zahtjevne rekonstrukcije. (tekst i foto: HRT)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here