Home Sport Manchester City: Teren smo napustili zbog rasizma!

Manchester City: Teren smo napustili zbog rasizma!

1378
0
O incidentu izvijestio i BBC
O incidentu izvijestio i BBC
O incidentu izvijestio i BBC

Nakon prekinute utakmice Rijeka II – Manchester City koja se igrala u Novigradu, Englezi su se oglasili preko svog službenog twitter profila. Navodni razlog povlačenja ekipe s terena je prema istom izvoru rasistički ispad igrača Rijeke nad igračem Manchestera Sekom Fofana. ‘Predstavnici kluba po pitanju ovog incidenta surađuju s organizatorima susreta Hrvatskim nogometnim savezom kako bi se rasvijetlio slučaj’, navodi se u izjavi.

Međutim, iz  kluba s Kantride nude potpuno drukčije viđenje događaja: ‘Nakon našeg vodećeg pogotka smo očekivali pritisak većeg i moćnijeg Manchester Cityja, ali u samom otvaranju utakmice igrom smo im pokazali da im to neće poći za rukom. Bili smo dominantniji na svakom dijelu terena, u svim segmentima igre i imali nekoliko prigoda za povisiti vodstvo. Suparnik je na to odgovorio nešto agresivnijim duelima, zbog čega je i došlo do crvenog kartona stasitom veznjaku Manchester Cityja. Prvi oštriji duel na našem igraču Dangubiću mogao se na neki način okarakterizirati kao nesmotren, ali grubi nasrtaj na Marka Marciuša samo minutu kasnije nema opravdanja pa je njegovo isključenje potpuno opravdano. Uslijedilo je ono što se rijetko viđa pa i na ovakvim prijateljskim utakmicama. Trener Manchester Cityja Patrick Vieira je ušao u teren, nešto raspravljao sa sucem a onda na čuđenje dobro popunjenog stadiona u Novigradu povukao svoju momčad s terena. Koji su razlozi tome znani su samo njemu. Možda je očekivao suparnika protiv kojeg će lakoćom dominirati terenom i uigravati svoju momčad te lagano poentirati, što protiv ovakve Rijeke nije mogao biti slučaj’ – izjavio je za službeni klupski portal Ranko Buketa, koordinator za struku mlade momčadi Rijeke

Umjesto nesuđenog drugog poluvremena igrači Rijeke 2 su pod vodstvom kondicijskog trenera Maria Jovanovića odradili lagani trening prije kojeg su nagrađeni glasnim aplauzom nešto manje od tisuću gledatelja na igralištu Laco u Novigradu.

Priča oko prekida utakmice u Novigradu sigurno nije dovršena s obzirom da su se o incidentu sinoć raspisali najveći britanski mediji koji prenose službenu izjavu Manchester Cityja ali i verziju objavljenu na službenom portalu NK Rijeke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here