Home Vijesti Petorka iz HNK Ivan Zajc osumnjičena za gospodarski kriminal!

Petorka iz HNK Ivan Zajc osumnjičena za gospodarski kriminal!

2259
0

zajc2Primorsko-goranska policija izvijestila je da je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci provela kriminalističko istraživanje nad odgovornim osobama “kulturno-umjetničke ustanove s područja Primorsko-goranske županije”.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Policija je šturo izvijestila da je u suradnji s tužiteljstvom kriminalistički istražila petero osoba u dobi od 41 do 62 godine, zbog sumnje da su u razdoblju od kraja ožujka 2007. do početka rujna 2014. godine činile kažnjiva djela gospodarskog kriminaliteta.

Po završetku kriminalističkog istraživanja mjerodavnom državnom odvjetništvu dvije su osobe prijavljene za pet kažnjivih djela zlouporabe položaja i ovlasti, tri za poticanje na to djelo, a za povredu obveza vođenja trgovačkih knjiga su prijavljene tri osobe, a jedna za kažnjivo djelo prijevare, stoji u policijskom priopćenju.
Dodaju kako procjenjuju da je ‘kulturno-umjetnička ustanova s područja Primorsko-goranske županije ovim kaznenim djelima oštećena za više stotina tisuća kuna’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here