Home Najnovije Studenti u ponedjeljak nastavljaju s blokadom fakulteta

Studenti u ponedjeljak nastavljaju s blokadom fakulteta

357
6

Članovi Nezavisne studentske inicijative za besplatno obrazovanje Rijeka na plenumu u četvrtak navečer donijeli su odluku o blokadi jedne dvorane Filozofskog fakulteta. Blokada će početi u ponedjeljak ujutro i trajat će sve do 18 sati kada će se održati novi plenum na kojemu će biti donesena odluka o nastavku blokade, odnosno o mogućoj blokadi cijeloga fakulteta. Novoizabrani dekan prof.dr.sc. Šustar izjavio je da će podržati blokadu ako se za nju izjasni natpolovična većina studenata

6 COMMENTS

 1. “inicijative za besplatno obrazovanje ” – ako ti studenti misle da je obrazovanje besplanto, onda nemaju sta trazit na fakultetu, jer to znaci da nebi trebali proci niti logiku iz srednje skole. A ako vec hoce reci istinu, onda nek barem kazu – mi bi studirali besplatno, a porezni obveznici neka placaju odrzavanje faks, profesore itd. Pogledajte malo te studente, nije im tesko kupit iphone ni bolje tenisice, ali 1000 kuna za faks, e to je onda kradja. Evo i ja bi besplatno lezao doma na kaucu, moze li to?

 2. Ma kakvih 1000 kn,faks kosta od 6000 kn pa i vise….Ako je tebi to malo,onda plati ti tim studentima skolarinu!

 3. @ Citavecia, ma kakvih milju kuna ti pričaš, školarine su 5500 na više, a ima studenata, koji jedva plate smještaj, hranu i ostalo, nemaju baš svi iphone, bolje tenisice itd. A visoke školarine jesu krađa! I studenti barem ovi koji studiraju po Bolonji ne leže po kauču.

 4. molim te, na medicini je godina 10 000 kn, bez skripti i ostalih prirucnika neophodnih za skolovanje! nemaju svi love za fax, zato pametni ljudi propadaju bvez fakulteta, a gamad i bagra koji su se upisali po babi i stricevima(cast pravim studentima, koje ne ukljucujem u ovu skupinu) se kurce, i padaju godine i klosare se zive neki “studentski zivot”!

 5. Još jednom, po 100-ti put.

  Normalno da besplatno obrarzovanje podrazumijeva da ga plaćaju porezni obveznici, baš kao što plaćaju i:

  besplatnu osnovnu školu
  besplatnu srednju školu
  besplatno zdravstveno osiguranje (uglavnom)
  besplatni javni prijevoz za umirovljenike
  besplatni ručak u pučkoj kuhinji za socijalu

  Fraza “besplatno obrazovanje” se koristi radi jezične ekonomičnosti:)

 6. Ok, znaci problem nije u besplatnom skolovanju vec u nepotizmu i grupicama privilegiranih. Nebi li bilo bolje boriti se protiv toga, a studenti valjda najbolje znaju koje su to grupe, a sigurno bolje od nas koji to nismo, negoli se boriti za prosirenje besplatnog studija? Nije mi jasno zasto , barme po tome sto vidim , ne napadate kao prvo nepravedne i besmislene privilegije. Kod toga bi imali i podrsku vecine vjerujem, jer i meni je draze znati da stipendije idu nekome tko se dokazuje negoli privilegiranom rodjaku.
  Pitanje – ukoiliko bi se stipendije pravedno davale, dali bi i u tome slucaju po vasme misljenju trebalo vise stipendija i nizih cijena?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here