Home Vijesti Udruga za razvoj visokoga školstva „Universitas“ obilježila deset godina rada

Udruga za razvoj visokoga školstva „Universitas“ obilježila deset godina rada

3580
0

Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas jučer je u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci prigodnom svečanošću obilježila svojih 10 godina rada i djelovanja. Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas osnovana je 1. lipnja 2000. godine u Rijeci. Osnivanje Udruge potaknula je manja skupina nastavnika s Filozofskog fakulteta u Rijeci, s ciljem okupljanja svih zainteresiranih za visoko obrazovanje, bez obzira na to kojem području znanosti i fakultetu pripadaju. Od osnivanja, članovi Udruge rade na uspostavljanju međunarodnih veza pa je Udruga primljena u članstvo International Consortium for Educational Development (ICED) kao jedina udruga iz Hrvatske.

Prvi dio svečanosti obilježen je prigodnim govorima i pozdravima u kojima su se prisutnima obratili predsjednica Upravnog odbora Udruge prof. dr. sc. Jasna Krstović kao domaćin svečanosti, potom počasni član i nekadašnji rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina te u ime Sveučilišta u Rijeci rektor prof. dr. sc. Pero Lučin.

U drugom dijelu svečanosti predstavljana je monografija Udruge pod nazivom Universitas: prvih 10 godina, koja je u rujnu ove godine izašla iz tiska, a koja je ujedno uručena i kao poklon svima koji su bili na svečanosti. Monografiju su predstavile predsjednica Udruge prof. dr. sc. Jasminka Ledić i članica Izvršnog odbora mr. sc. Bojana Ćulum.

U trećem dijelu svečanosti održano je predavanje uvaženog gosta i prijatelja Udruge profesora emeritusa Lewisa Eltona pod nazivom “They do the things that they ought not to do and do not do the things that they ought to do”. Važno za naglasiti jest kako je profesor Elton od samog početka uključen u djelatnosti Udruge. Upravo je profesor Elton prije 10 godina na svečanosti osnivanja Udruge održao inauguralno predavanje. Moderatorica ovoga predavanja bila je članica Izvršnog odbora doc. dr. sc. Vesna Kovač

Previous articleUljanik Plovidba: Neto dobit u devet mjeseci porasla 21,8%
Next articleProvala u automobil na Kastvu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here