Home Najnovije FOTOGALERIJA: Zagrebački prosvjednici i Riki – solo prosvjednik sastali se na Krčkom...

FOTOGALERIJA: Zagrebački prosvjednici i Riki – solo prosvjednik sastali se na Krčkom mostu!

96
4

Zagrebački prosvjednici koji su odlučili podržati solo prosvjednika Rikija su se nakon 4 dana hodanja pojavili na Krčkom mostu gdje ih je dočekao Riki.

Na ovaj način se polako oživotvoruje Rikijeva originalna ideja o prosvjednom turizmu budući da će cijela zagrebačka ekipa pojačana Rikijem u subotu predvečer javnim transportom krenuti prema Zagrebu gdje će se u Maksimiru pridružiti prosvjedima 1. svibnja 2011.

Riki, odnosno, Rikardo Mihajić je solo prosvjednik, koji prosvjeduje za vraćanje imena svome mjestu Melinama na Krku. Kako je Rikardo sam rekao: “Svuda oko nas vlada sveopće nezadovoljstvo, izgubili smo integritet i dostojanstvo, izgubili smo državu u smislu u kojem bi nas ona trebala braniti, štititi i dati nam dostojanstvo. I sam sam živio i jako dobar i jako loš život – bio sam u ratu, živio sam pod nadvožnjacima, ponekad nisam imao gdje biti, a ponekad je opet bilo dobro, i cijelo vrijeme mislim – pa borili smo se za našu mladost, a sad gubimo i mi, i oni. Od svojih pozicija i borbi za pozicije oni više ne vide narod! A narod? Narod više ne vidi što je pravedno, ne vidi kuda ide, no, jasno mu je da ono što se događa nije i ono što je želio! Ako masa sad zajedničkim djelovanjem ne može napraviti ništa, onda barem pojedinac može dati svoj doprinos!”.

Previous articleSDP=HDZ: Bratić Luke Denone u upravi državne tvrtke
Next articleAssange: ‘Dokumenti sa stvarno sramotnim stvarima još nisu otkriveni javnosti’

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here