Home Mozaik »Ogledala« i »Grad« rasprodali Stereo

»Ogledala« i »Grad« rasprodali Stereo

2479
0

Nakon sjajnog povratka u formu »Fita«, promocije live albuma »Belfast Fooda«, odlične svirke novog omiljenog riječkog benda »Morso« i snimanja live albuma i DVD-a iskusnog Elvisa Stanića i njegove grupe, serijal Svid radija »Rijeka zove« ovog petka u Stereo dvorani priređuje još jedan ekskluzivni koncert i to s dvostrukim headlinerom – »Grad« i »Ogledala«.
– Ulaznice su rasprodane i vjerujem da će to biti još jedan u nizu odličnih gigova riječkih bendova u povodu 30. rođendana Ri Rocka, kratko je najavio glavni urednik Svid radija Vlado Simčić Vava na jučerašnjem druženju s novinarima, a potom je riječ prepustio »glavnim glumcima« događaja, Deanu Škaljcu iz »Grada« i Leu Rumori iz »Ogledala«.
Obje grupe u punom su pogonu, punom parom rade i u garaži i u studiju jer u pripremi su dva albuma – šesti studijski nosač zvuka dečki iz »Grada«, te konačno objavljivanje prvijenca »Ogledala« snimljenog još 1986. godine u Ljubljani. No to nije jedini zajednički nazivnik ova dva riječka benda – povezuje ih naime i Samir Šverko, basist obje grupe koji će u petak prvo zasvirati s »Ogledalima«, a potom s »Gradom«.
»Grad« trenutačno radi na novom materijalu u studiju Marija Juničića na Pećinama, a koji će svjetlo dana ugledati pod okriljem Dallas Recordsa negdje na proljeće sljedeće godine.
– Nastavljamo svojim ustaljenim ritmom, svakih nekoliko godina objavimo novu ploču, sviramo koncerte, a u međuvremenu se družimo i radimo. A što reći o novom albumu – bit će najbolji do sada, komentirao je Dean Škaljac, frontman »Grada«, a kako to zvuči »najbolji album dosad« priliku će imati oni koji u petak svrate do Sterea.
Još jednu »pravu riječku svirku« otvorit će dečki iz »Ogledala« koji su nakon više od dva desetljeća stanke i ponovnog okupljanja povodom koncertne promocije antologije »Riječki novi val« opet u punom zamahu.
– Pod stare dane izlazi nam prvijenac snimljen još 1986. godine u ljubljanskom Top Tenu pod producentskom palicom Janeza Križaja, ali dobit će novi mastering u režiji GIS-a, a koji će biti dostupan do kraja godine. Već neko vrijeme radimo i na novim stvarima koje bi također trebali uskoro objaviti, a ponešto novog moći će se čuti na ovom koncertu, dodao je Leo Rumora, bubnjar i vokal »Ogledala«.
Sve u svemu, ulaznica za koncert više nema, a za one koji su se na vrijeme opskrbili kartama za koncert još dva prava riječka benda, svirka počinje, kako je naglasio Vava, točno u 22 sata. (novi list)

Previous articlePolančec: Traži se nova uprava Brodogradilišta 3. maj
Next articleŠimićeva žena zbrisala iz zemlje dok joj u Rijeci sude

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here