Home Food & Travel 10 najljepših plaža u Europi

10 najljepših plaža u Europi

451
0
pexels pixabay 164041 (1)

Najljepša plaža u Europi je u Portugalu. Barem prema korisnicima TripAdvisora. Ugledni portal napravio je izvješće s 25 najljepših plaža na kontinentu prema mišljenju korisnika i komentarima. Evo ljestvice plaža za 2024. godinu.

1) Praia da Falesia

Na prvom mjestu je Praia da Falesia s ocjenom 4,5 od 5. Nalazi se u Olhos de Agua, Portugal. Široka plaža i mogućnosti za surfanje, kao i krajolik koji oduzima dah.

2) Plaža zečeva

Na drugom mjestu je prirodni raj u Italiji, točnije na Siciliji. Plaža Conigli na Lampedusi nije samo prekrasna, već je i tiha i pogodna za odmor s opuštanjem kao prioritetom.

3) La concha beach

U Donostiji-San Sebastianu, u Španjolskoj, još jedno prekrasno mjesto: i ovdje možete surfati. Tripadvisor upozorava: idealno za obitelji.

4) Reynisfjara beach

pexels hampie 13804907
pexels hampie 13804907

U Viku na Islandu dvije značajke su crni pijesak i špilja od dolomita. Jedna od najljepših u Europi, ali možda i najkarakterističnija. Riječ upozorenja: hladno je i nije lako doći.

5) Playa de Las Canteras

Plaža duga otprilike tri kilometra, savršena za surfanje i ronjenje. Blizina zgrada i urbane atmosfere. Djeluje kao da smo u Miamiju, a ustvari je to Španjolska.

Ostatak ljestvice najljepših plaža

U prvih 10, zatim, spadaju Falassarna na Kreti, Nissi na Cipru, plaža Myrtos na Kefaloniji (Grčka), opet Španjolska s Playa de Maspalomas i plaža u Viku na Islandu (Crni pijesak). 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here