Home Vijesti 19-godišnjak pritvoren zbog izazivanja prometne nesreće u tunelu Pećine

19-godišnjak pritvoren zbog izazivanja prometne nesreće u tunelu Pećine

331
0
Cesta D404 3
Cesta D404 3

Užasna tragedija zadesila je Rijeku u noći 9. veljače ove godine kada je prometna nesreća odnijela dva mlada života i ozlijedila više osoba. Kriminalističko istraživanje koje je provela Postaja prometne policije Rijeka, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, dovelo je do kaznene prijave 19-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina, zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela – izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prema izvješću policije, mladi vozač upravljajući osobnim vozilom na DC 404 u Tunelu Pećine, izgubio je kontrolu nad vozilom u nepreglednom zavoju, kretao se neprilagođenom brzinom te pod utjecajem alkohola. U trenutku gubitka kontrole nad vozilom, prešao je u suprotnu traku kolnika gdje je direktno sudario s teretnim vozilom kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin.

Nesreća je rezultirala smrtnim stradanjem dvojice putnika iz osobnog vozila, dok je treći putnik lakše ozlijeđen. Oba vozača pretrpjela su teške ozljede, dodatno povećavajući težinu ovog tragičnog događaja.

Nakon završetka policijskog istraživanja i temeljem osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela, 19-godišnji vozač je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Ovaj slučaj podsjeća nas na važnost odgovornog ponašanja u prometu te na ozbiljne posljedice neprilagođene brzine i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Očekuje se daljnje sudsko postupanje kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće te osigurala pravedna kazna za počinjene prekršaje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here