Home Najnovije Jadranski derbi: Veliki preokret Rijeke u drugom dijelu!

Jadranski derbi: Veliki preokret Rijeke u drugom dijelu!

1649
2

Velikim preokretom u drugom poluvremenu, Riječani su se napokon odužili onim najupornijim navijačima koji su u, za Jadranski derbi rekordno malom broju od svega 3-4.000 ljudi, pohodili Kantridu. Igrala se 60. minuta kada je Čagalj preuzeo ulogu napadača, iskupio se za zadnje crvene kartone i iz blizine pogodio za 1:1. Bila je to najava ‘bijelog’ 3-minutnog uragana koji je dovršio Anas Sharbini slalomom kroz Hajdukovu obranu i neobranjiv udarac sa 18 metara za preokret i vodstvo Rijeke!Velikim preokretom u drugom poluvremenu, Riječani su se napokon odužili onim najupornijim navijačima koji su u, za Jadranski derbi rekordno malom broju od svega 3-4.000 ljudi, pohodili Kantridu.  Nakon žive i ravnopravne igre tokom cijelog prvog poluvremena, poveli su gosti, a gol je postigao Kalinić u sudačkoj nadoknadi nakon jednog ‘black outa’ ‘bijele’ obrane. 

Početak drugog dijela donio je mali pad tempa igre sve do 60. minute kada je Čagalj koji je ušao umjesto ozlijeđenog Ljubovića preuzeo ulogu napadača, iskupio se za zadnje crvene kartone i iz blizine pogodio za 1:1. Bila je to najava ‘bijelog’ 3-minutnog uragana koji je dovršio Anas Sharbini slalomom kroz Hajdukovu obranu i neobranjiv udarac sa 18 metara za preokret i vodstvo Rijeke!

Odmah nakon gola uslijedio je nevjerojatan scenarij kada je sudac Svilokos zbog navlačenja dresa preko glave prilikom slavlja nakon pogotka, Anasu Sharbiniju pokazao drugi žuti karton i pokazao mu put u svlačionicu uz bučno negodovanje navijača ‘bijelih’.

Nakon što su ostali s deset igrača, trener Ivančić odmah zatvara utakmicu i povlači svoju ekipu na dvadesetak metara ispred gola. Splićani vrše pritisak i sabijaju Riječane u vlastiti šesnaestarc ali jedinu priliku propušta Maloča koji u 88. minuti šalje loptu par centimetara pokraj gola.

Nova uzbuđenja uslijedila su u sudačkoj nadoknadi. Splićani idu na sve ili ništa, a ‘bijeli’ u trećoj minuti sudačke nadoknade kradu jednu loptu i kreću u protunapad.  Nadomak šesnaesterca Splićana Križmana ruši Jurica Buljat, a Svilokos mu bez puno razmišljanja pokazuje izravni crveni karton. U četvrtoj minuti nadoknade Riječani opet dižu stadion na noge. Slobodan udarac s nekih 30 metara izvodi Križman koji ispaljuje pravi projektil i skida paučinu s gornjeg lijevog kuta Danijela Subašića za konačnih 3:1! Pravi delirij na tribinama, trener Ivančić je konačno učvrstio svoju poziciju na trenerskoj klupi Rijeke, a ‘bijeli’ upisali prva zlata vrijedna tri boda. (Tekst: danko švorinić; Foto: lario tus )

Previous articleSjeverni Jadran – mrtva zona
Next articleIz spremnika “Mesokombinata” satima istjecalo gorivo!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here