Home Vijesti 280 kuna važnije od obraza: Dujmović-Kosovac, Paliska i Milčić zadržavaju odbore u...

280 kuna važnije od obraza: Dujmović-Kosovac, Paliska i Milčić zadržavaju odbore u Gradskom vijeću?

2934
0
280 kuna važnije od obraza
280 kuna važnije od obraza?

Nakon što je laburistički trojac u sastavu Ljubica Dujmović-Kosovac, Danijel Paliska i Nikolina Milčić početkom prošlog mjeseca odlepršao u SDP-ovo jato i na taj način gradonačelniku Obersnelu spasio većinu Gradskom vijeću, ostalo je otvoreno pitanje povratka mjesta u radnim tijelima pri Gradskom vijeću koja prebjezi nisu vratili stranci koja ih je u njih predložila.

Naime, mjesta u radnim tijelima ili odborima se sukladno međustranačkom dogovoru nakon izbora dijele među političkim strankama u Gradskom vijeću proporcionalno izbornom rezultatu, odnosno udjelu vijećnika unutar Gradskog vijeća. Po tom principu, mjesta u odborima u kojima sada sjede Dujmović Kosovac, Paliska i Milčić pripadaju stranci, a ne pojedincima koji su naknadno promijenili stranački dres. Međutim, odbjegli trojac ne želi vratiti mjesta jer bi to značilo da bi mjesečno na ime naknada ostajali kratki za cca 280 kuna koliko sada dobivaju na ime članstva u odborima. Unatoč dosadašnjoj praksi i evidentnom izigravanju volje birača, u tome će ih najvjerojatnije podržati skupštinska većina na čelu sa SDP-om i na taj način ih nagraditi za vjernost iako će na taj način de facto priznati da je igra oko prelaska u ‘nezavisne’ najobičnija politička trgovina.

Odluku o tome hoće li se odgovarajuća točka pojaviti na sjednici Gradskog vijeća koja je na rasporedu 14. svibnja sutra donosi Odbor za izbor i imenovanja u kojem sjede SDP-ovac Ivan Ivaniš, HSU-ovac Davor Zubović, HDZ-ovac Lucian Vukelić, Laburist Vedran Sabljak i HNS-ovac Andrej Poropat čiji će glas očito presuditi. (rd)

Previous articleHuligani kamenjem oštetili dvoranu Zamet
Next articleZa novinara godine izabran štrajkolomac uz pomoć nevažećih listića?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here