Vijesti

280 kuna važnije od obraza: Dujmović-Kosovac, Paliska i Milčić zadržavaju odbore u Gradskom vijeću?

280 kuna važnije od obraza: Dujmović-Kosovac, Paliska i Milčić zadržavaju odbore u Gradskom vijeću?
280 kuna važnije od obraza

280 kuna važnije od obraza?

Nakon što je laburistički trojac u sastavu Ljubica Dujmović-Kosovac, Danijel Paliska i Nikolina Milčić početkom prošlog mjeseca odlepršao u SDP-ovo jato i na taj način gradonačelniku Obersnelu spasio većinu Gradskom vijeću, ostalo je otvoreno pitanje povratka mjesta u radnim tijelima pri Gradskom vijeću koja prebjezi nisu vratili stranci koja ih je u njih predložila.

Naime, mjesta u radnim tijelima ili odborima se sukladno međustranačkom dogovoru nakon izbora dijele među političkim strankama u Gradskom vijeću proporcionalno izbornom rezultatu, odnosno udjelu vijećnika unutar Gradskog vijeća. Po tom principu, mjesta u odborima u kojima sada sjede Dujmović Kosovac, Paliska i Milčić pripadaju stranci, a ne pojedincima koji su naknadno promijenili stranački dres. Međutim, odbjegli trojac ne želi vratiti mjesta jer bi to značilo da bi mjesečno na ime naknada ostajali kratki za cca 280 kuna koliko sada dobivaju na ime članstva u odborima. Unatoč dosadašnjoj praksi i evidentnom izigravanju volje birača, u tome će ih najvjerojatnije podržati skupštinska većina na čelu sa SDP-om i na taj način ih nagraditi za vjernost iako će na taj način de facto priznati da je igra oko prelaska u ‘nezavisne’ najobičnija politička trgovina.

Odluku o tome hoće li se odgovarajuća točka pojaviti na sjednici Gradskog vijeća koja je na rasporedu 14. svibnja sutra donosi Odbor za izbor i imenovanja u kojem sjede SDP-ovac Ivan Ivaniš, HSU-ovac Davor Zubović, HDZ-ovac Lucian Vukelić, Laburist Vedran Sabljak i HNS-ovac Andrej Poropat čiji će glas očito presuditi. (rd)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Krk i Rijeka danas najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.