Vijesti

3. maj isporučio zadnji brod, knjiga narudžbi ostala prazna

3. maj isporučio zadnji brod, knjiga narudžbi ostala prazna

3majŠvedskom naručitelju “Wisby Tankers” isporučen je zadnji, četvrti iz serije tankera za asfalt, naftu i kemikalije. U knjizi narudžbi više nema brodova, već samo teglenice za istog naručitelja. Dok uprava optimistično očekuje nove poslove, radnici sa zebnjom čekaju što će ugovoriti novi vlasnik – “Uljanik”.

Palanca Singapore, tanker dugačak 133 i širok 23 metra, nosivosti 15 tisuća tona, zadnji je brod iz knjige narudžbi brodogradilišta 3. maj. Uz njega, švedskoj tvrtki Wisby Tankers isporučene su i dvije teglenice za prijevoz asfalta. S istim naručiteljem ugovorena je izgradnja 30 teglenica za prijevoz asfalta, a moguće je ugovaranje još 48 teglenica te dvaju brodova, najavio je predsjednik Uprave 3. maja Edi Kučan.

Ovaj tjedan očekuje se i potpisivanje ugovora za gradnju nekoliko teglenica za ukapljene plinove, čime bi se riječko brodogradilište probilo na novo tržište, na kojem još nema puno proizvođača, te ušlo u nišu LPG brodova. S trenutnim stanjem u knjizi narudžbi, posla ima do travnja sljedeće godine, a slabije će raditi tek pogoni za opremanje brodova.

Sindikalisti sa zebnjom čekaju sljedeće dane i brine ih koje će poslove ugovoriti novi vlasnik 3. maja – pulski Uljanik. Uoči sutrašnje skupštine, nadaju se da će doći do pomaka i da će se zaposliti slobodni kapaciteti brodogradilišta. (radio rijeka)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.