Home Vijesti 3. Maj: Ocjena ‘nezadovoljavajuće’ jer uprava nije bila hrabra i odlučna

3. Maj: Ocjena ‘nezadovoljavajuće’ jer uprava nije bila hrabra i odlučna

1681
0

Stanje u Brodograđevnoj industriji 3. maj još nije problematično, ali može postati – upozorenje je Ivana Brusića, predsjednika Nadzornog odbora 3. maja s jučerašnje Glavne skupštine BI 3. maja.

Brusić je napomenuo kako je od Skupštine uprava dobila razrješnicu za prošlu godinu jer su korektno napravili sva izvješća,  no Nadzorni odbor nije spreman upravi dati bolju ocjenu od nezadovoljavajuće, ni kad se radi o cijeloj grupi, ni za brodogradilište ni za Tvornicu motora i dizalica. Zabilježen je podbačaj u prihodima u odnosu na planirano.   

Prema 3. maju država je sve svoje obveze, jamstva i potpore, redovito servisirala, a najveći grijeh uprave je nedostatak hrabrosti i odlučnosti da donosi teške odluke te da mobilizira unutarnje snage. Prijedlog je NO-a da se “virtualna” BI 3. maj ugasi, da u brodogradilište dođe nova uprava potvrđena programom, izabrana na javnom natječaju, da se ojača i uprava u Motorima i dizalicama te da se društva u Grupi privatiziraju.

Konsolidirani gubitak BI 3. maj za 2007. godinu je 159 milijuna kuna, od toga se na brodogradilište odnosi 144,5 milijuna kuna. (Večernji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here