Home Vijesti 3. maj odlazi u stečaj?

3. maj odlazi u stečaj?

1280
2

Samoborskom DIV-u, koji bi trebao preuzeti Brodosplit, Vlada će danas ponuditi prijedlog privatizacijskog ugovora, najavio je u Bruxellesu prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić. Budućnost Brodotrogira i 3. maja i dalje je neizvjesna, a moguć je i stečaj, rekao je Čačić.

Za Brodotrogir se zna cijela konstrukcija, pregovori traju i bit će dovršeni u najkraćem mogućem roku. Što se 3. maja tiče, stoji opcija načelno dogovorena s Uljanikom, ali nije do kraja zatvorena. Privatizacija Uljanika je zatvorena, a sljedeće opcija može biti, ali i ne mora, realizacija projekta 3. maj, rekao je Čačić, a prenosi Hina.

Ako se ne pronađu rješenja, sindikalni povjerenik 3. maja Juraj Šoljić najavljuje prosvjed te da će za dva tjedna trećemajci izaći na ulice.

Vodstvo Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata zatražilo je održavanje sastanka u Ministarstvu gospodarstva najkasnije do 15. studenoga na kojem bi se raspravilo o zastojima u privatizaciji i restrukturiranju Brodosplita, Brodotrogira i 3. maja.

Ukoliko ne dođe do tog sastanka u zatraženom roku, najavili su da će organizirati skupove radnika tih brodogradilišta te odlučiti o daljnim potezima. (radio rijeka)

2 COMMENTS

  1. Kako se samo unistava hrvatska Privreda Privatizacijom!
    Rijeka je manje vise mrtav Grad, ako ga imamo u sjecanju iz ranijih vremena! U 3-em Maju je bilo posla preko glave, i ovakva Tvor
    nica Brodova ide u stecaj? To je nacionalna sramota! I Radnici te Tvornice ce mirno posmatrati njezin Kraj? Pa to je i Kraj same
    Drzave i Kraj Egzistencije mnogih Rijecana!

  2. Priče koje sam čuo o 3.maju ili bolje rečeno o načinu upravljanja (kupovanje opreme i dijelova po dvostrukim pa i trostrukim cijenama i sl.) ako su istinite govore da ga je bolje zatvoriti ako se već nema snage i volje za razčistiti stanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here