Home Najnovije ‘3. maj’ danas otvoren za građane

‘3. maj’ danas otvoren za građane

889
0

Na današnje porinuće tankera s trećemajskog navoza dva i polaganje kobilice za novogradnju 718 riječki su brodograditelji, već po staroj tradiciji, pozvali Riječane, a u suradnji s Udrugom turističkih vodiča Kvarnera za posjetitelje porinuća prvi je put organiziran obilazak brodogradilišta.

Kvarnerski turistički vodiči Međunarodni dan vodiča dosad su obilježavali nizom aktivnosti kojima su Riječanima predstavljali svoj rad. Ove godine Riječane žele upoznati s važnim dijelom industrijske baštine grada, brodogradilištem 3. maj, pa ih pozivaju da se u 9.30. sati okupe pred zapadnim ulazom u brodogradilište, odakle će krenuti u obilazak uz stručno vodstvo.

Imat će priliku čuti o tradiciji dugoj stotinu godina, povijesnim okolnostima na prijelazu stoljeća, važnosti brodogradnje, prošetati po radionicama i pogonima i vidjeti kako nastaje brod. Na kraju obilaska, za kojega mogu i fotografirati sve što im bude zanimljivo, svi će se u 11 sati uputiti na porinuće tankera za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija koji brodogradilište ‘3. maj’ gradi za švedskog naručitelja Wisby Tankers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here