Home Biznis 3. maj Uljaniku, tvrtke kćeri državi

3. maj Uljaniku, tvrtke kćeri državi

1545
0

3maj255Vlada je na današnjoj sjednici raspravljala, među ostalim, i o prodaji 3. maja pulskom Uljaniku, a o četiri trećemajske tvrtke kćeri i dalje će brinuti država. Vladin prijedlog restrukturiranja mora još prihvatiti i Europska komisija.

Četiri manje trećemajske tvrtke koje su ispale iz Uljanikovoga privatizacijskog plana – Tvornica motora i dizalica, Tvornica industrijske i brodske opreme, 3.maj Ugostiteljstvo i 3. maj STM ostaju u vlasništvu države. Vlada je napokon dala suglasnost za prijenos dionica i poslovnih udjela Agenciji za upravljanje državnom imovinom koja će voditi brigu o njihovom kadrovskom i financijskom restrukturiranju.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je da ovim odlukama Vlada zaključuje proces preuzimanja četiri tvrtke kćeri i završavamo posljedni korak prije usklađivanja programa restrukturiranja i ugovoru o preuzimanju 3. maja od strane Uljanika kao konačnog rješenja pitanja privatizacije brodogradilišta u Hrvatskoj.

Prema Vrdoljakovim riječima, prijedlog restrukturiranja 3. maja i konačni prijedlog ugovora o preuzimanju trebali bi biti gotovi do kraja tjedna te će ih Vlada poslati Europskoj komisiji koja ih mora prihvatiti.(HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here