Home Najnovije 4 godine ih držao u podrumu 3 metra pod zemljom, tamo su...

4 godine ih držao u podrumu 3 metra pod zemljom, tamo su se i porađale: Svaki dan ih je silovao, a onda su uspjele pobjeći

319
0

Dana 30. rujna 2000. dvije prijateljice Ekaterina (14) i Elena (17) otišle su u klub na proslavu blagdana mučenica Ljubavi, Vjere, Nade, ne očekujući da će se večer pretvoriti u nezamislivu agoniju. Sve se dogodilo u Ryazanu, mjestu koje je oko 150 km udaljeno od Moskve. Epilog priče bilo je četverogodišnje ropstvo maloljetnica…

Naime, dok su se tinejdžerice vraćale kući, iza njih se zaustavio automobil iz kojeg im je ponudio prijevoz muškarac Viktor Mokov (48), radnik lokalne tvornice automobila. Kako je u tom trenutku bio sa svojom “djevojkom” Jelenom Badukinom (25), što se kasnije pokazalo neistinom, Ekaterina i Elena mislile su da su sigurne i da im ovaj par želi pomoći. Dogovorili su se da će ih odvesti kući.

No, u autu ih je Viktor ponudio votkom s puno sedativa. Tako omamljene odvezao ih je u grad u kojem živi Skopin, a djevojke su se probudile u podrumu, oko tri metra ispod zemlje, odakle nitko nije mogao čuti njihov vrisak.

Mokov je tu ćeliju gradio tri godine. U sobi dugoj i širokoj oko 3 metra sve je napravio svojim rukama. Iznad podruma bila je prostorija sa skrivenim vratima za ulazak u nju. I sam Mokov jedva se provukao kroz taj otvor.

Od tog trenutka počinje četverogodišnja agonija za Ekaterinu i Elenu. Posvjedočili su kasnije da ih je Mokov svaki dan bičevao gumenim crijevom i silovao.

U prilikama kada su se opirale, nije im davao hranu i isključivao im je struju po oštroj ruskoj zimi. Također, pustio bi plin u njihov podrum kako bi im ograničio kisik. Kad bi ih silovao, odveo bi ih u pregrađenu prostoriju u podrumu, oblijepljenu isječcima iz porno časopisa, i ismijavao ih.

– Imali smo dva kreveta na kat, spavale smo zajedno. U početku smo ležali po cijele dane, plakale i grlile se. Nakon šest mjeseci počele smo spremati krevet, čistiti, raditi bilo što što bi se činilo normalnim životom, da ne razmišljamo o tome što prolazimo – kaže Katja.

S druge strane, Lena ističe kako su se molile svaki dan i nisu gubili nadu da će se spasiti.

– Umirale smo od straha, ali smo imale nadu. Htjele smo vjerovati da će nas jednog dana pustiti, iako nam je i sam u nekoliko navrata rekao: “Zašto bih vas pustio? Puno vas je lakše ubiti”. No, nismo gubile nadu i uvijek smo bile spremne i sa sobom smo imale papirić s našim podacima i porukom, ako se ukaže prilika da potražimo pomoć – kaže Lena, koja je s Katjom bila u zatočeništvu. Bile su njegove seksualne robinje.

I dodaje da je bio vrlo bezosjećajan čovjek, na čiji se smrad nikako nisu mogle naviknuti.

– Bio je okrutan, zao, ljigav, podmukao i kukavica. Uvijek je užasno smrdjelo i nikako se nismo mogle naviknuti na to – kaže Lena.

Kako bi sačuvale zdrav razum i spriječile padanje u očaj, djevojke su vježbanjem, čitanjem i pisanjem pjesama skrenule pozornost s užasa kroz koji su prolazile. A 1. svibnja 2001. Mokov im je poklonio crno-bijeli televizor.

– Bile smo presretne, čak smo uzbuđeno gledali i reklame – istaknuli su.

Jedna im je emisija doslovno promijenila život u podrumu. Nadu im je ulila priča Sabine Darden koju su gledali na televiziji, jer je riječ o ženi koja je uspjela pobjeći od zlostavljača u Belgiji.

S vremenom je Mokov prema njima počeo popuštati. Kupio im je i videorekorder. Čak ih je navečer pustio iz podruma na sat vremena da vježbaju, nakon gotovo četiri godine. Ali sve je to učinio s jednom namjerom.

U susjedstvo se doselio student kojeg je također želio uhvatiti, a Katjin i Lenin zadatak bio je namamiti ga. Na taj je način Katja uspjela prokrijumčariti video kasetu s njihovom snimljenom porukom, koja je trebala biti predana policiji.

Ovaj plan im je konačno upalio! Policija je 26. travnja 2004. godine pokucala na vrata podruma i spasila djevojke koje su sunce ugledale nakon točno 1326 dana.

Lena nije mogla napraviti više od nekoliko koraka. Smrdjela je na plijesan, a koža joj je bila zelena. U trenutku izlaska na slobodu bila je u osmom mjesecu trudnoće s Mokovim trećim djetetom, koje je bilo mrtvorođeno. Nije znala što se dogodilo s drugo dvoje djece koje je prije toga rodila.

– I dok sam bila trudna s tom djecom, nisam ih doživljavala kao djecu, nego kao strane predmete koje su gurali u mene. Ne osjećam ništa prema njima – kaže ona.

No, nakon što je puštena na slobodu, osjetila je majčinski instinkt i zamolila policiju da pronađe njezinu djecu. Nije ujedinjena s njima jer nisu pronađeni, a kaže da je rastrzana između želje da ih vidi i želje da ih zaboravi.

– Znam da bi me se ta djeca, rođena na tako užasan način, zgrozila. A s druge strane, ja sam ih rodila – iskrena je Lena.

Mokov je u svoju obranu iznio šokantnu tvrdnju da je “želio poboljšati natalitet Rusije i da je zato želio mnogo djece”. Mokov je osuđen na 17 godina radnog logora i dvije godine zatvora.

Previous articleRiječanin trudnu suprugu tjerao na seks sa strancima i prijetio da će ju ‘raskomadati‘, a dijete baciti u smeće!
Next articleBivši igrač Rijeke i Osijeka došao u Slaven Belupo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here