Home Vijesti 52-godišnjakinja provozala BMW s 2,96 promila!

52-godišnjakinja provozala BMW s 2,96 promila!

552
0

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.
Sveukupno su zabilježena 164 prometna prekršaja: 44 prekršaja prekoračenja brzine, osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, jedno upravljanje vozilom prije stjecanja prava, tri upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te još 81 različiti prometni prekršaj.
Najveća brzina od 184 km/h izmjerena je 15. svibnja oko 21,05 sati 51-godišnjem vozaču osobnog vozila kojeg je zaustavila posada policijskog presretača. Utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom marke Ferrari, zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se navedenom brzinom u smjeru Zagreba unatoč ograničenju brzine od 110 km/h. Zbog počinjenja prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije“ na rok od mjesec dana.
Najveća koncentracija alkohola od 2,96 g/kg izmjerena 15. svibnja oko 22,35 sati, a riječ je o 52-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržana je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.
Navedeni vozači prekršajno su prijavljeni sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugi sudionici u prometu kod kojih je utvrđeno počinjenje prekršaja u prometu.
Inače, ovog vikenda dogodilo se 27 prometnih nesreća, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.
U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here