Home Kolumne Što se na Rijeka Danas čitalo u 2014.?

Što se na Rijeka Danas čitalo u 2014.?

1089
0

Tradicionalno početkom svake godine objavljujemo rekapitulaciju najzanimljivij događaja u prošloj godini temeljem najotvaranijih tekstova objavljenih na našem portalu.

linicpress
Linić izbačen iz Vlade

Godina je završila ali i počela ideološkim prepucavanjima. Gradska uprava je po prvi puta bojkotirala srednjoškolsku maturijadu i to zbog ustaškog skandiranja. Nekako paralelno s tim je izvedena predstava Aleksandra Zec u režiji Olivera Frljića, što je isprovociralo drugi ideološki pol. Na našem portalu nakon predstave izlazi vrlo čitana kolumna Zvonimira Peranića.

U travnju je veliku pozornost javnosti izazvao požar u kafiću Kosi toranj koji je srećom vrlo brzo vraćen u prvobitnu funkciju.

Mnogi Riječani su tijekom 2014. očekivali uhićenje ‘riječkog kuma’ Slavka Linića. Dočekali su tek istragu i izbacivanje i Vlade zbog nesposobnosti i sumnji u korupciju. Takav epilog još u mjesecu svibnju predviđa i kolumnista Giancarlo Kravar.

 

cikovicobersnel (1)
Sumnivi poslovi riječkog gradonačelnika i matuljskog načelnika

U protekloj godini neizostavno smo se bavili gradskim aferama, a pažnju nam je privukla neobična širokogrudnost gradonačelnika Obersnela prema obitelji načelnika Maria Ćikovića, inače rodbinski povezanog s Obersnelovom pročelnicom Odjela za komunalni sustav Irenom Miličević. Nakon što je Ćikoviću osiguran dugoodišnji posao redovnog održavanja programske opreme i ostalih usluga na programskoj opremi Vodovoda i kanalizacija, sada je taj posao dobila i tvrtka Ćikovićeve supruge.

Rijeku je ljetos šokirala tragična prometna nesreća u kojoj je Aleksandar Cupać usmrtio dva pješaka na pješakom kraj ex Slavice. Armada i Torcida su se potukle na autoputu kraj Cernika, a rupa na cesti u Industrijskoj ulici je proglašena spomenikom kulture!

Puno pozornosti poklanjali smo akcijama Riječkog pokreta otpora, a najveće zgražanje javnosti, barem prema reakcijama na našem portalu je doživjelo policijsko privođenje aktiviste Miće Antolovića

plazafree
Sapunica oko plaže Ploče

Sapunica oko koncesije na plaži Ploče je otvorena i zatvorena upravo na našem portalu. Neizostavno smo se bavili i sportskim uspjesima prvoligaša s Kantride, a vas je najviše zanimala izgled novog stadiona na Rujevici i prava lokalpatriotska akcija vlasnika pekare na Zametu Lulezima Qenaja koji je je najavio i ispunio najavu drastičnog pojeftinjenja kruha u slučaju pobjede Rijeke nad Feyenoordom.

Prosinac je donio proračunske brige na državnoj i lokalnoj razini, a Riječane su izdali riječki saborski zastupnici koji su u Saboru digli ruke za 60 milijuna kuna manje u gradskom proračunu

Kraj godine je donio i najtužniju vijest, napustila nas je legendarna Baba Kuna.

Uz želju za čitanjem i što većom interakcijom s našim čitateljima, želimo vam puno sreće u Novoj 2015. godini!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here