Home Vijesti Odluke donosimo u Rijeci, a ne Zagrebu!

Odluke donosimo u Rijeci, a ne Zagrebu!

588
0

Koalicija ‘Pravo na svoje’ koju čine IDS, PGS i Lista za Rijeku održala je dan uoči predizborne šutnje “Forza Fiume party” iznad riječkog Korza.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić istaknuo je kako se ova koalicija razlikuje od konkurencije po tome što po odluke ne mora odlaziti u Zagreb.
– Centralističke stranke i pokreti za jednokratnu upotrebu po izbornom izbornog ciklusu su nam uoči izbora nudili lakši put dolaska do saborskih mandata kroz utapanje u nacionalne koalicije i odustajanje od decentralizacije. Ponosan sam što smo i u IDS-u i u PGS-u i u Listi za Rijeku odabrali teži ali jedini ispravni put. U borbu za pravo na svoje izlazimo sami i na taj način dokazujemo da imamo kičmu, a jedino oni s kičmom ostvaruju svoje ciljeve, ustvrdio je Švorinić

Kandidatkinja PGS-a na izbornoj listi Tea Mičić Badurina vjeruje u zdrav razum birača 8. izborne jedinice
– Zbog toga sam sigurna da neće nasjesti na prazna obećanja jednokratnih kometa kao što su razno razni mostovi ili zidovi i zato pozivamo birače da glasuju za našu koaliciju jer ne obećavamo ništa što ne možemo i ostvariti. Građani trebaju osvijestiti da nekome iz, primjerice, Metkovića projekti za Rijeku i PGŽ jednostavno nisu i ne mogu biti jednako važni koliko su nama, tvrdi Mičić Badurina.

Kandidatkinja Liste za Rijeku Tamara Moranjak ističe kako joj je zuzetno drago što su regionalne stranke iz Rijeke, Kvarnera i Istre napokon odlučile izaći zajedno na
– Tu smo kako bi napokon pokrenuli regionalni ustroj i decentralizaciju hrvatske i time omogućili gospodarenje vlastitim resursima i veće zadovoljstvo ljudi. Stanovnici Rijeke, Kvarnera i Istre to od nas očekuju. Želimo se izboriti za ono sto je naše, a to siguno neće nacionalistički zastupnici iz Dalmacije ili predstavnici centralističkih stranaka bez osnovnog poznavanja geografskih pojmova Hrvatske. Istra i Kvarner sudvije najbogatije regije u Hrvatskoj, jedine dvije koje su samoodržive i zato Želimo preuzeti ovlasti i odgovornost da upravljamo našim novcem i našim resursima, zaključila je.

foto: andrej turina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here