Home Biznis ACI marine darovale vrijedno vozilo centru za rehabilitaciju Rijeka

ACI marine darovale vrijedno vozilo centru za rehabilitaciju Rijeka

398
0

U Centru za rehabilitaciju Rijeka danas, 30. lipnja 2022. godine održana je primopredaja mini busa za potrebe prijevoza korisnika o kojima Centar skrbi – osobama s intelektualnim teškoćama i poremećajem iz spektra autizma.

Sredstva za nabavku vozila osigurale su ACImarine d.d. Primopredaji su nazočili član Uprave ACI d.d. Josip Ostrogović, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Iva Letina, predstavnica roditelja korisnika Centra Željka Vrlić te predstojnica podružnice Pulac Nataša Munjas Pastulović. Ukupna vrijednost vozila je 156.131,25 kn, a njime će 16 korisnika dobiti uslugu prijevoza od svoga doma do Centra, gdje svakodnevno dolaze na rehabilitaciju, psihosocijalnu i fizikalnu terapiju, radne, kreativne, glazbene i ostale aktivnosti.

„Kao društvo koje uviđa važnost i potencijal društveno svjesnog i odgovornog poslovanja, ACI d.d. se kroz svoj etički kodeks obvezao sudjelovati u raznolikim društvenim projektima vladinog i nevladinog sektora. Uvidom u dostavljeni nam zahtjev za donaciju, spoznali smo da bi se njome ostvarila ne samo jedna humana misija i ulaganje u društvenu zajednicu, unutar koje ACI poslovno djeluje, već bi se značajno utjecalo na podizanje kvalitete života osobama s invaliditetom“, rekao je Josip Ostrogović.

Prijevoz korisnika je sastavni dio usluga Centra za rehabilitaciju Rijeka i od izuzetne je važnosti u svakodnevnom radu. Centar pruža uslugu za 80-ak korisnika poludnevnog boravka koji svakodnevno od svoje kuće dolaze u Centar. „Povećanje mobilnosti od izuzetnog je značenja i u povećanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom o kojima
skrbimo. U ACI-u su prepoznali potrebe najugroženijih skupina i kao vodeće trgovačko društvo u sustavu marina ovom vrijednom donacijom mini busa Centru za rehabilitaciju Rijeka pokazali su izuzetnu socijalnu osjetljivost prema osobama s invaliditetom i prema ustanovi koja se o njima skrbi. Ovim putem zahvaljujemo ACI- ju nabavku novoga vozila, čime su olakšali naše svakodnevno poslovanje i omogućili proširenje naše usluge na veći broj korisnika“, istaknula je Iva Letina.

Prijevoz korisnika od njihovog doma do Centra za rehabilitaciju jedan je od najvažnijih i najzahtjevnijih segmenata u organiziranju naše svakodnevnice. Zbog nedostatka vozila puno se vremena troši na prijevoz. „Ovom vrijednom donacijom uvelike će se poboljšati na prvom mjestu sigurnost korisnika, a zatim i kvalitetu njihovog života i rada. U ime roditelja i skrbnika, a posebno u ime korisnika, zahvaljujem ACI d.d. i svima koji su sudjelovali u prikupljanju donacije“, kazala je Željka Vrlić.

Centar za rehabilitaciju Rijeka pruža socijalne usluge odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama te djeci s teškoćama u razvoju. Rad se sastoji od pružanja usluge smještaja, boravka, prehrane, njege i brige o zdravlju, odgoja,

Previous articleAlen Halilović pred dolaskom u Rijeku!
Next articleRiječki Plesni klub Fiume ostvario izvrsne rezultate na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here