Home Sport Ahmad Sharbini: Dosta je bilo pehova

Ahmad Sharbini: Dosta je bilo pehova

278
0

S Poljuda uoči večerašnjeg ogleda stižu poruke da se najviše pribojavaju Anasa i Ahmada Sharbinija. I nitko Splićanima ne može zamjeriti što uoči jadranskog derbija s uvažavanjem govore tek o dvojici igrača »Rijeke«. Braća su ove sezone definitivno najopasniji igrači »Rijeke«, Anas od prvoga kola, a Ahmad nakon što se fizički spremio i počeo dosezati golgeterski prosjek koji ga je nekada krasio. Od utakmice sa »Slaven Belupom« kada je postigao povratnički prvijenac »utrpao« je ukupno devet pogodaka u 12 službenih utakmica. Nije loše. Pribroje li se Ahmadovima i Anasovi pogoci, dolazi se do brojke od 17 golova. Budući da ih je »Rijeka« ukupno ove sezone postigla ukupno 26 u svim službenim utakmicama, ispada da je obitelj Sharbini zaslužna za dvije trećine riječkih golova. I na Poljudu se od njih očekuje najviše, posebno Ahmada, kojemu »Hajdukov« travnjak na neki način leži. Tamo je ugradio dva pogotka u dvije pobjede »Rijeke«. Jednom je njegov pogodak (0:1, 17. rujna 2005.) odlučio pobjednika, a drugi put je dao svoj doprinos visokoj pobjedi »Rijeke« (0:4, 22. travnja 2006.), u režiji Davora Vugrinca.

Ne bojim se debakla

– Bilo bi lijepo ponovo zabiti »Hajduku« na Poljudu, ali ovoga puta se stvarno ne opterećujem time. Znam da ovo što ću reći zvuči izlizano, ali nije stvarno važno tko će dati pogodak ako ćemo se mi kući vratiti s pozitivnim rezultatom. Sada bih potpisao da neću biti strijelac, pod uvjetom da »Rijeka« osvoji sva tri boda – govorio je Ahmad Sharbini jučer neposredno uoči polaska momčadi za Split. Za razočarane navijače je to put bez nade i (ne)prilika da poljuljana »bijela« momčad doživi tešku havariju. Igrači ipak misle malo drukčije.
– Iskreno, uopće se ne bojim ovoga gostovanja i mogućnosti da doživimo teži poraz – kaže Sharbini. – Toliko nas u posljednje vrijeme prati nesreće i pehova da je krajnje vrijeme da nam se počne vraćati sav uložen trud kroz adekvatne rezultate. Mislim da se možemo vratiti u Rijeku barem s bodom. »Hajduk« je favorit kao i uvijek kada igra na Poljudu, dižu se iz utakmice u utakmicu, ali nama se dobre igre koje pružamo moraju negdje vratiti. Dosta je bilo pehova koji nas prate. Ako nas samo ne bude pratila nesreća kao do sada, onda ćemo sigurno nešto konkretnije napraviti na Poljudu.

Igra na gostovanjima

Riječani svoj optimizam mogu graditi na činjenici da ove sezone djeluju kud i kamo zrelije na gostujućim terenima. Uostalom, »Rijeka« je izgubila samo dvije prvenstvene utakmice na gostovanjima (Dinamo i Cibalia), a u većini utakmica je bila nadomak pobjede.
– Pokazalo se da na gostujućim terenima dosta dobro funkcioniramo. Igramo malo zatvorenije, gušće u sredini terena, a mi napadači imamo dovoljno prostora za razvijanje kontri i polukontri. Imamo dosta brzih igrača koji mogu napraviti višak – objašnjava Sharbini »tajnu« sasvim solidnih riječkih partija na strani, koje zahvaljujući padu u završnicama utakmica nisu bile pretočene u pobjede. Budući da »Rijeka« dugo vremena nije nikoga dobila ni na Kantridi, situacija uoči dva uzastopna derbija je kritična. »Rijeci« nasušno treba pobjeda da bi se odlijepila od društva s dna ljestvice. Pritom više uopće nije važno protiv koga će »bijeli« konačno doći do sva tri boda.
– Istina, trebaju nam bodovi. Svjesni smo situacije. Nadam se barem bodu s Poljuda. »Hajduk« je dobra momčad, posebno su kvalitetni u veznoj liniji. Skoko i Andrić su njihovi najvažniji igrači, ali mi moramo gledati samo sebe i računati na to da će naše kvalitete doći do izražaja – kaže Sharbini, kojega danas možda očekuje i »prijateljski ogled« protiv Siniše Linića, bivšeg veznjaka »bijelih«.
– Čuli smo se, ali nije mi još znao reći hoće li igrati – zaključio je Sharbini. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here