Home Vijesti Akcija mladih: Blečića za gradonačelnika!

Akcija mladih: Blečića za gradonačelnika!

1734
0

Akcija mladih će na predstojećim izborima za riječkog gradonačelnika podržati Predraga Blečića iz Liste za Rijeku. Prema riječima Maria Alempijevića, predsjednika Akcije mladih, odlučili su podržati osobu koja viziju razvoja Grada Rijeke ne bazira na iznajmljivanju poslovnih prostora i gradnji shoping centara već na razvoju poduzetništva i obnovi gospodarstva, a upravo je po tome Rijeka nekad bila među vodećim gradovima mediterana.
– Blečić je svojim dosadašnjim političkim angažmanom dokazao da pripada novom profilu ljudi, nije jedan od onih političara koji cijelu karijeru posvete pametovanju bez konkretnih rezultata, već je čovjek sa vizijom i znanjem da tu viziju provede u dijelo. Dosta su građani rijeke bili taoci sukoba HDZ-SDP, vlasnika trgovačkih centara i pojedinih lobija, dok su stranke okupljene oko SDP-a u gradske službe zapošljavale svoje nesposobne članove i rodbinu, poručuju iz Akcije mladih.


Podrška Blečićevoj kandidaturi stigla i iz Akcije mladih

Iako do sada neparlamentarna stranka, u riječkom AM-u su zadovoljni svojim djelovanjem u zadnje 4 godini, prvenstveno na inicijativama za realizaciju centra mladih u Benčiću koje je aktualna vlast najčešće ignorirala nudeći Benčić na nekoliko natječaja na koja se nitko nije želio javiti.

U Akciji mladih su najviše ponosni na činjenicu da su na konkretan način djelovali protiv terora kojeg je nad skoro 50 000 građana Rijeke sijala rafinerija na Mlaci. Iako je Obersnel na pitanja o smradu iz rafinerije cinično i bahato odgovarao poput “jeste li sigurni da taj smrad nije dolazio iz vašeg auta”, Akcija mladih je objavivši službene podatke o mjerenju kakvoće zraka upoznala javnost sa šokantnim podacima koji su jasno pokazivali koliko emisije iz rafinerije mogu štetiti zdravlju ljudi te je podignula i prekršajne prijave protiv INE i Grada Rijeke.

– Kampanja kroz medije i konkretni podaci napokon su donijeli smrad iz rafinerije i do Obersnela i gradske uprave pa su se napokon pozabavili rafinerijom i poduzeli konkretne korake. Na naše zadovoljstvo njeno seljenje iz centra grada je već počelo, a nadamo se da će se i ispoštovati rokovi o njenom potpunom gašenju, kaže Alempijević.

O pripremama za predstojeće izbore u gradu Rijeci, na kojima očekuju ulazak u gradsko vijeće, i podršci kandidaturi Predraga Blečića, Akcija mladih će javnost obavijestiti putem press konferencije koja je sazvana za utorak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here