Home Vijesti Aktualni sat: Igralište u centru grada do kraja godine?

Aktualni sat: Igralište u centru grada do kraja godine?

699
6

Danka Švorinića (Lista za Rijeku) zanimalo je hoće li građani centra grada, umjesto igrališta koji je prije izgradnje podzemne garaže bilo smješteno na Klobučarićevom trgu, dobiti zamjensko igralište.
– Nedavno ste djeci iz bajke obećali više igrališta i parkova u gradu, kada ćete to obećati djeci iz Rijeke, odnosno užeg centra grada?

Gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako je u proteklih pet godina u Rijeci uređeno 19 igrališta za djecu manje uzrasne dobi te nekoliko igrališta za djecu veće uzrasne dobi. Nadalje, s Lučkom upravom i još tri mjesna odbora dogovoreno je da se na području Delte uredi privremeno igralište

Na opasku Švorinića da građani osim obećanja očekuju i rokove budući da se ne radi o svemirskom centru nego dječjem igralištu, gradonačelnik je odgovorio da će se uređenjem krenuti najkasnije u rujnu, a dovršiti do kraja godine. Također, u sklopu izgradnje Gradske knjižnice na Klobučarićevom trgu planirano je uređenje manjeg dječjeg igrališta.


foto: rijeka.hr

Ivana Bogdanića (HDZ) zanimalo je što će Grad Rijeka učiniti kako bi zaštitio građane Pehlina, koji su zbog neodržavanja horizontalne signalizacije odlučili tužiti Županijsku upravu za ceste. Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je najkonkretnije što Grad Rijeka radi na zaštiti građana je gradnja ceste Rujevica-Marinići, za koju će uskoro biti raspisan natječaj za izvođača radova, na koju će biti prebačena većina prometa s ove prometnice. Što se tiče ovog slučaja, Grad može samo upozoravati, sve do trenutka dok se ne promijeni zakon i velikim gradovima omogući upravljanje prometnicama na svom području.

Denis Pešut (Lista za Rijeku) upitao je kolika je visina nenaplaćenih potraživanja Grada Rijeke prema obveznicima i koliko ih je ušlo u zastaru? Gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako je trenutno nenaplaćenih potraživanja u iznosu od oko 80 milijuna kuna, od kojih niti jedno nije ušlo u zastaru, iako se događa da se moraju otpisati dugovi tvrtkama koje su završile u likvidaciji ili stečaju. Uvažavajući tešku gospodarsku situaciju, otplata dijela potraživanja se u dogovoru s poduzetnicima plaća se obročno, a s obzirom na složenu situaciju u hrvatskoj brodogradnji ne ide se u prisilnu naplatu 8 milijuna kuna duga Brodogradilišta 3. maj.

Valter Wolk (SDP) upitao je koji je stav Grada Rijeke u vezi s najavom Lučke uprave da s riječkog lukobrana ukloni dvije lučke dizalice, odnosno što Grad Rijeka može učiniti da se one sačuvaju. Gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako je stav Grada Rijeke jasan već samim time što je Grad inicirao donošenje DPU-a zone putničkog terminala, kojim je utvrđeno da se radi o zoni koja mora biti u funkciji građana te da valja zadržati i lučke dizalice kao neizostavni dio riječke vizure. Nakon što je Lučka uprava krenula s uklanjanjem i posljednje dvije dizalice, zbog, kažu, sigurnosti odvijanja prometa i samih šetača, sazvano je Upravno vijeće Lučke uprave, na kojoj je gradonačelnik Obersnel zahtijevao da se ne uklanjaju dizalice prije nego što struka ne utvrdi mogućnost njihova popravka. No, Upravno vijeće je ipak donijelo odluku da će se nastaviti s uklanjanjem te je formirano povjerenstvo koje bi tek trebalo razmotriti mogućnost da se na to mjesto stave neke druge, sačuvanije dizalice. Gradonačelnik Obersnel je podsjetio kako se obnova dizalica može sanirati i iz sredstava gradske spomeničke rente, no iz Lučke uprave nikad nisu poslali zahtjev za korištenjem tih sredstava. (rd)

6 COMMENTS

  1. pitaj ti bogdaniću radije ki će popravit ove ciste na pehlinu ča će ih zrovat ovi kamioni ki delaju na džamiji

  2. izjava gradonačelnika Obersnela da će na platou ispred OŠ Nikola Tesla u Starom Gradu biti izgrađeno sportsko igralište je čista demagogija u predizborno vrijeme. Kao predsjednik VMO Školjić znam da gradski urbanisti nisu predvidjeli izgradnju novog igrališta a to zna i gradonačelnik, Sva naša uporna inzistiranja mjesnog odbora i građana da igralište pred školom bude izgrađeno, bila su odbijana upravo od ove gradske uprave na čeli sa gradonačelnikom.

  3. smetaju mi razrovane ceste a ova obećanja o cesti za mariniće slušam već godinama…što se tiče cigića, pitaj za mišljenje mamu i tatu djeteta koga je jedan rom ili aškalija problematičnog ponašanja zviznuo nogom u glavu u petak

  4. a tako.. sva sreca da su rvacka katolicka deca cijepljena od nasilja. zato u drzavi u kojoj zivi oko 94% ljudi iste vjere, nacije i rase (jedna od “najciscih” zemalja u europi) mozemo sa zadovoljstvom konstatirati da nema nasilja. pozdravljam te u stavu mirno s visoko uspravljenom desnicom. a noi!

  5. a da ne na delti nije moglo već i prije deset i više godina urediti privreno igralište? baš Oberkretena briga. da nje sad ove akcije udruge Spirit i ostalih, ne bi taj ni sada mrdnuo. Tu je pokazao svu nebrigj. Važnija mu je naplata par parkirnih mjesta od zamjenskog igralita.
    DRugo: MOgao je Obersnel inicirati zaštitu tih dizalica a za to ima čitav odjel u Gradu za očuvane riječke kulturne baštine. Što se prije nije sastao s Lučkom upravom, jer da je zainteresiran bi inicirao pitanje dizalica.YA opn u trenutku kad su dvije već bačene u smeće a druge se počinju demontirati još ne zna ni koliko bi ih sačuvao, ni što bi one mogle postati, ni išta. A želi ih taj isti kao za vizuru.Sad kad ih nema više takoreći.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here