Home Najnovije Aktualni sat: Financiraju li Riječani Obersnelovu osobnu web stranicu?

Aktualni sat: Financiraju li Riječani Obersnelovu osobnu web stranicu?

132
4

Današnji Aktualni sat na Gradskom vijeću otvorio je Ivan Ivaniš (SDP) pitanjem o podizanju parketa u dvorani na Zametu. Gradonačelnik je naveo da se odlijepilo oko 3 metra parketa na 1. etaži dvorane i da će popravak biti riješen o trošku izvođača. Danko Švorinić (Lista za Rijeku) postavio je pitanje internetske stranice riječkog gradonačelnika za koju je Grad Rijeka izdvojio 24 000 kn. Naime, riječ je o stranici i domeni koja je uoči lokalnih izbora bila izborna stranica Vojka Obersnela i SDP-a, a sad je postala službena stranica riječkog gradonačelnika. Švorinića je zanimalo tko je izdvojio novac za stranicu, građani grada Rijeke ili SDP na što je gradonačelnik odgovorio da je stranica za vrijeme izbora bila plaćena od strane SDP-a, a sad je plaćena od grada Rijeke jer je službena stranica riječkog gradonačenika. Švorinić je na to upitao zašto je onda na službenoj stranici gradonačelnika grada Rijeke link na izbornu stranicu SDP-ovog kandidata za predsjednika RH Ive Josipovića, te predizborni materijali na što je gradonačelnik odgovorio da on na svoju stranicu može stavljati linkove koje on poželi. U raspravu se uključio Hrvoje Burić (HDZ) kazavši da će preporučiti premijerki Jadranki Kosor da napravi link na Obersnelov blog.

Tea Čakaljuš Mance (HDZ) nastavila je raspravu o riječkim sportskim objektima tražeći na uvid troškovnik dvorane na Zametu i ironično zaključila da su radovi očito obavljeni po onoj „Pusti vodu, dok majstori odu“. Također je postavila pitanje umjetne trave na riječkim nogometnim igralištima posebno se osvrćući na izjave Dr. Nemeca u Novom listu da je upravo nekvalitetna umjetna trava koja je pri tome i loše održavana uzrok ozbiljnih oštećenja zglobne hrskavice kod djece koja treniraju na takvoj površini. Gradonačelnik Obersnel je rekao da ne vjeruje novinskim člancima i da je teško dovoditi u vezu umjetnu travu i oštećenja zglobne hrskavice. Međutim, vjerovao gradonačelnik novinskim člancima ili ne (op.a.), u članku „Žrtve umjetnog travnjaka“ u Novom listu od 18.11.2009. ortoped dr. Boris Nemec, vlasnik Specijalne bolnice za ortopediju i opću kirurgiju i član stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije tvrdi da podloga na kojoj svakodnevno treniraju mladi riječki nogometaši odavno već nije ni blizu prosječne umjetne trave, a kamoli prave te nadodaje: „To je katastrofa. Ako se umjetnoj travi pribroji i neadekvatno održavanje, onda dolazimo do jako velike mogućnosti ozljede. Posljednjih godina dolazi mi jako puno djece s teškim ozljedama koje nisu do sada bile tipične za taj uzrast, a sve to su posljedice promjene podloge za trening“, i nastavlja:“ U pitanju su kadeti, pa čak i pioniri »Rijeke«, koji mi dolaze s oštećenjima hrskavice koljena! U posljednje vrijeme operirao sam nekoliko puknutih meniskusa, neću govoriti o imenima, ali to su sve mladi igrači »Rijeke«. Svako toliko dođe mi neki junior i kadet »Rijeke« s ozljedom koje su nedvojbeno isprovocirane promjenom podloge za trening. Može bilo tko što reći, ali ja imam dokaze za to što tvrdim. Umjetna trava je pogubna za zdravlje igrača, a tko god tvrdi suprotno, to čini iz nekih svojih interesa!“. (sp)

Previous articlePrva rukavica
Next articleJežić osnovao tvrtku za dobavu i trgovinu plinom

4 COMMENTS

 1. PREDLAŽEM PODIZANJE PEDESETMETASKOG SPOMENIKA VOJKU OBERSNELU NA JADRANSKOM TRGU ILI NA RIVI, KOJI ĆE BITI FINANCIRAN, NORMALNO IZ GRADSKOG PRORAĆUNA. TAKAV VIZIONAR I VELIKAN KAO ŠTO JE OBERSNEL ZASLUŽIO JE MONUMENTALNI SPOMEN, KAO SPOMEN NA VELIKA DJELA KOJIMA JE ZADUŽIO RIJEKU I RIJEČANE I PRORAČUN ZA DUGI NIZ GODINA.

 2. Obersnel je odgovorio: da će na svoju stranicu stavljati linkove koje on poželi. Točno je da je to je njegova stranica. Međutim pošto je nije on platio iz svog džepa, niti iz džepa SDP-a nego iz gradske kase, ta stranica nije u njegovom vlasnmištvu nego je u vlasništvu Grada Rijeke. Stoga on može na njoj promovirati razne gradske projekte i smjernice i gledišta, ali ne i čisto stranačke aktivnosti njemu osobno i stranačko podobnih ljudi, kao npr. kandidaturu Josipovića.
  Ali Obersnel će dati prizemni odgovor i provincijalno dalje ići svojom drskom linijom.

 3. Obi, ovo je prešlo svaku mjeru.

  1. ovo za stranicu je notorna laž, oćemo kopije uplatnica kojima je SDP platio izradu stranica, uostalom zašto ovo neko ne prijavi policiji – konkretno političari. I ovu stranicu je radila jedna “podobna” firma koja je već u više navrata i kroz razne puteve dobivala novac iz budžeta, ovakve stvari bi trebale bit pod posebnim povećalom javnosti, al eto Vojko slaže i svi zašute umjesto da kopaju do kraja.
  2.Priznati svjetski stručnjak na svojem polju daje izjavu u noviama pred javnošću, al Vojku to ne znači ništa, eto koliko on shvaća javnost kao neki čimbenik. Da ne govorimo koliko ne shvaća ni sam svoj poziv kad ide denuncirati zaključak bez argumenta.

  UGLAVNOM, KOJI SMO MI DEBILI!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here