Home Vijesti Alkoholizirani 25-godišnjak automobilom teško ozlijedio 70-godišnjakinju

Alkoholizirani 25-godišnjak automobilom teško ozlijedio 70-godišnjakinju

185
0
lisi

Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 170 prometnih prekršaja.

Od tog broja 36 je prekršaja prekoračenja brzine, 35 nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 10 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježeno je devet prekršaja nepropisnog korištenje mobitela u vožnji te pod dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava i vožnja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i još 76 prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 208 km/h evidentirana je 2. lipnja oko 12,25 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbpvsko. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,06 g/kg izmjerena je 2. lipnja oko 13,35 sati 31-godišnjem vozaču osobnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka na području državne ceste DC 8 kod Dramlja. Zbog počinjenog prekršaja vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1320 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od godinu dana.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 34 prometne nesreće, u kojima je sedam osoba lakše, a isto toliko je i teže ozljeđenih.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 3. lipnja oko 03,50 na području Čavli teško je ozlijeđena 70-godišnja hrvatska državljanka. Naime, 25-godišnji vozač je upravljajući osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola udario 70-godišnju pješakinju koja se kretala kolnikom te je uslijed udarca pala na tlo, a vozač je napustio mjesto događaja. Pješakinji je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozlijede. Zbog izazivanja prometne nesreće nad vozačem provedeno je kriminalističko istraživanje i bit će sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

Previous articleModrić uskoro postaje prvi kapetan Real Madrida
Next articleTip je pokazao kako je mrtav pijan u hotelu pokušao podgrijati tjesteninu, snimka postala viralni hit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here