Home Sport Ante Erceg se ispričao nakon utakmice, mogao bi dobiti najveću kaznu u...

Ante Erceg se ispričao nakon utakmice, mogao bi dobiti najveću kaznu u povijesti HNL-a!

140
0

Ante Erceg dobio je drugi žuti karton u 90. minuti utakmice između Istre i Rijeke (0:2) u 24. kolu SuperSport HNL-a. Kada je glavni sudac utakmice Jakov Titlić pokazao Ercegu drugu opomenu, odnosno crveni karton, napadač pulske momčadi uzeo mu je bilježnicu u koju piše kartone te je rasparao pred njim. Najbolji igrač Istre, koji je ove sezone zabio devet golova, potom je bacio dres. Na društvenim mrežama se ispričao zbog ovog postupka.

“Ovim bih se putem htio ispričati cijeloj nogometnoj zajednici, navijačima i svim suigračima na vlastitoj reakciji prema sucu današnjeg dvoboja nakon dobivenog crvenog kartona, koja je u najmanju ruku ispala preburna. Moju želju za igrom ne opravdavaju moji postupci te ovim putem želim naglasiti kako je poštovanje najvažnija odlika svakog sportaša, a kod mene je danas zakazala.

Žao mi je zbog nepromišljene reakcije te se nadam uviđajnosti cijele nogometne zajednice nakon današnjeg zahtjevnog dvoboja.” Doduše, ova isprika mu neće puno pomoći jer je objavljen i sadržaj zapisnika u kojem se jasno vidi što je sve izgovorio sucima.

“Nakon što mu je dodijeljen drugi žuti karton, i zatim crveni, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić za pisanje i vrijeđao riječima: “Jebem vam majku sto puta lopovsku”. Nakon toga skida dres, baca ga o pod i nastavlja vrijeđanje suca prilikom izlaska iz terena. Nakon utakmice je prišao sucu i vrijeđao ga riječima: “Jebem vam mater lopovsku”, te drugim raznim pogrdnim riječima”, navodi se u zapisniku.

Ercegu trenutno prijeti najveća kazna u povijesti hrvatskog nogometa. Za dva žuta kartona mu svakako slijedi jedna utakmica neigranja, automatizmom uz dodatak novčane sankcije. Osim toga, u disciplinskom pravilniku HNS-a u članku 53. koji govori o visini kazne u stavku b stoji:

za naguravanja/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca:

– zabranom igranja od jednog do pet mjeseci,

– zabranom igranja od dvije do deset utakmica.

Tako nije isključeno da bi Erceg, koji se nije ispričao odmah nakon incidenta, već je nastavio vrijeđati suca i nakon utakmice, mogao dobiti kaznu kakva se dosad ne pamti u domaćem nogometu. Vjerojatno bi se radilo i o višemjesečnoj suspenziji.

Previous articleIzgubio penis u stravičnoj nesreći pa mu ugradili bionički impresivne veličine: ‘Diže se u sekundi, ali nisam znao…’
Next articleFred Matić o klečavcima: Ako imaju problema, postoji masturbacija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here