Home Kolumne Antolović: O kao obilaznica

Antolović: O kao obilaznica

949
3

U utorak se u Rijeci neće otvoriti dovršena zaobilaznica, jer na njoj nedostaju čvorovi Kozala i Lenci koji se još moraju izgraditi. Tako piše u dokumentima, u GUP-u Rijeke kojeg je donijelo veliko O. Da je gradonačelnik Obersnel zatražio od koncesionara zaobilaznice (sada ARZ, ranije HC) da se izgrade, oni bi, po dogovoru, bili izgrađeni na trošak koncesionara, kao što je slučaj s čvorom Rujevica. Tim čvorovima rasteretio bi se promet u centru i na zapadnom dijelu Rijeke.

Razmišljanja koja su išla za tim da se ti čvorovi ne grade zbog preguste mreže čvorova na zaobilaznici su otklonjeni još 2001. godine tijekom javne rasprave o GUP-u. Iako je GUP usvojen tek 2007. godine, i ranije se moglo tražiti uvrštenje tih čvorova u projekt dovršetka obilaznce, kao što je bilo s čvorom Rujevica.

Veliko O preko svog dogadonačelnika iz HNS-a Matešića (i ranije Poropata) Riječane drži majmunima kad im još daje da potpisuju peticiju da se ti čvorovi izgrade, a on je samo trebao postaviti zahtjev i dogovoriti se oko toga. Peticiju kome? Skupljaju peticiju da bi je uputili samima sebi …

Gradonačelnik Obersnel nije nikada službeno ni neslužbeno zatražio da se čvorovi uvrste u projekt dovršetka zaobilaznice pa će sada čvorove jednom kada se budu gradili, morati isfinancirati Grad Rijeka o svom trošku, a veliko O zaposliti svoju mehanizaciju, opet skidati bukobrane i raskopavati zaobilaznicu, zaključuje svoje reagiranje ekološki aktivist Mićo Antolović.

3 COMMENTS

  1. Da se to ne zaboravi, zaista treba svako toliko podsjetiti ‘o’-a da Rijeka, prometno, bez Orehovice i Kozale, i dalje ima krnju zaobilaznicu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here