Home Vijesti Austrijska ministrica: Nije pitanje hoće li biti nestanaka struje u Europi, nego...

Austrijska ministrica: Nije pitanje hoće li biti nestanaka struje u Europi, nego kada

119
0
Photo by paul: https://www.pexels.com/photo/symmetrical-view-of-electricity-towers-8246810/

Vjerojatnost nestanka struje u dijelovima Europske unije u bliskoj budućnosti je vrlo velika, tvrdi austrijska ministrica obrane Klaudia Tanner. “Moramo se pripremiti za nestanke struje u Austriji i Europi, upozorila je Tanner, prenosi N1.

Ministrica Klaudia Tanner otkrila je u intervjuu za njemački dnevni list Welt da očekuje kako će uskoro doći do velikih prekida opskrbe strujom na području Europske unije, prenosi Kleine Zeitung. “Pitanje nije hoće li, pitanje je kada će do toga doći”, rekla je Tanner.

Naglasila je da je rizik od širokog nestanka struje značajno porastao zbog rata u Ukrajini. “Za Putina su hakerski napadi na zapadnu opskrbu električnom energijom sredstvo hibridnog ratovanja. Ne bismo se trebali pretvarati da je to samo teorija. Moramo se pripremiti za nestanke struje u Austriji i Europi”, poručila je Tanner.

Navela je da bi se trećina austrijskog stanovništva mogla naći u situacijama da živi bez struje i do četiri dana.

“Vojska zbog toga do 2025. godine želi postaviti ukupno 100 samodostatnih vojarni koje same sebe mogu opskrbljivati ​​dva tjedna. Osim toga, trebali bi postojati takozvani sigurnosni otoci, koji u hitnim slučajevima mogu biti kontaktne točke za civilne pomagače i službenike za provođenje zakona”, rekla je austrijska ministrica.

Previous articleŠime Vrsaljko objavio rijetku fotografiju s Kajom Vidmar: Njihovi pogledi bili su jači od riječi
Next articleMladoženja proveo noć prije vjenčanja s tri djeveruše: Slomljena mlada mu se osvetila pred svima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here