Home Vijesti Austrijska policija optužila 17 mladića da su mjesecima silovali djevojčicu (12)

Austrijska policija optužila 17 mladića da su mjesecima silovali djevojčicu (12)

213
0

Policija u Beču istražuje slučaj zločina nad 12-godišnjakinjom koja je za višemjesečno silovanje optužila čak 17 mladića. Među njima su mladići koji imaju austrijsko, sirijsko, tursko, bugarsko, makedonsko i srpsko državljanstvo. Imaju od 13 do 19 godina.

Na ispitivanje je istovremeno privedeno 13 mladića koji su kasnije pušteni na slobodu. Ostala četvorica su ili maloljetna ili im je identitet još nepoznat. Navodno je 12-godišnjakinju prvi napao Sirijac Ahmad (15) u garaži glavnog kolodvora u Beču. On je i jedini priznao zločin za kojeg ga se optužuje, piše Fenix Magazin.

“U parku Mo­torik-Park razmjenjivali smo svoje podatke putem Snapchata. Kad smo se sreli u garaži, zamolio sam je da me oralno zadovolji. Nije htjela. Zatim sam joj gurnuo glavu dolje”, rekao je Ahmad prilikom davanja iskaza policiji, javlja Bild.

Drugi glavni osumnjičeni je Shaban (15). Mladić koji ima bugarsko državljanstvo je 12-godišnjakinju maltretirao na stubištu na Antonsplatzu, a zatim ju je odveo u stan od prijatelja, gdje su je njih trojica napala. Bild piše kako su je sljedeći put odveli u hotel gdje su snimili video na kojem se čuje kako djevojčica viče “stop” dok oko nje stoje goli tinejdžeri. “Nikada me nije molila da prestanem”, rekao je Shaban.

Pojavila se s majkom na policiji

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, 12-godišnjakinja se pojavila u policijskoj postaji s majkom u listopadu 2023. godine i opisala zločine. Osjećala se prisiljena na seksualne kontakte dijelom i zbog prijetnji da će objaviti njezine slike i video snimke.

Austrijski “Kronen Zeitung” piše kako je iskaz žrtve šokantan i ima ukupno 15 stranica.

“Rekla sam ne, ali onda je on ušao u sobu i legao pored mene. Bojala sam se. Samo sam gledala ravno naprijed i čekala da bude gotovo”, citira “Kronen Zeitung” žrtvinu izjavu policiji.

Zlostavljanje se događalo u Beču od veljače 2023. do lipnja 2023., navodi policija. Žrtva je rekla kako su je seksualno zlostavljali nekoliko puta tjedno.

Mjesta zločina uključivala su stubišta, parkirne garaže, stanove i hotelsku sobu. “Točnije, žrtva je često izostajala iz škole kako bi se sastala s optuženima”, rekao je glasnogovornik policije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here