Home Vijesti Bajs u zemlji čudesa

Bajs u zemlji čudesa

108
2

Još jedan ministar ponovo dokazuje da je Vlada Republike Hrvatske brod bez kormilara koji pluta bez vizije, razrađene strategije i kvalitetno odabranih ciljeva, reagiraju novom priopćenju iz Akcije mladih.
‘U medijima je slavodobitno popraćen posjet ministra turizma, gospodina Damira Bajsa, Delnicama. U tom rijetkom posjetu Primorsko-goranskoj županiji gospodin Bajs je bio nazočan pečaćenju dva apartmana koji su, kako doznajemo iz medija, radili na crno. Od 2000 provedenih nadzora, pečaćenje apartmana kao sankcija se primijenilo samo dva puta i to oba na isti dan, dan kada je gospodin Bajs u pratnji svoje svite i brojnih medija posjetio Gorski Kotar. Gle čuda.

U Akciji mladih ne bi bili toliko revoltirani posjetom ministra Primorsko-goranskoj županiji da je prijavljivanje na crno i pečaćenje dva apartmana najveći problem turizma te županije. Da je ministar Damir Bajs posjetio aerodrom na Krku, koji se nalazi u većinskom vlasništvu države, i koji je danas u takvom stanju da jedino može izgledati kao kulisa za koji poslijeratni film iz 1945. godine, pozdravili bi njegov posjet.

Mogao je posjetiti Grad Crikvenicu gdje je nekadašnji turistički div Jadran d.d. danas u stečaju i gdje radnici, građani, ali i same vlasti Grada Crikvenice godinama bezuspješno kucaju na vrata središnjih državnih institucija, a on sam je još u svibnju 2008. godine najavio mjere koji bi trebale spasiti to, nekoć uspješno poduzeće.

Mogao je posjetiti općinu Lovran koja je već godinama talac devastiranih turističkih objekata u vlasništvu Liburnije d.d. koja se do jučer nalazila u državnom vlasništvu, ili Grad Opatiju kojoj prijeti bankrot radi stjecanja dionica Liburnije.

Da je posjetio turistički kompleks Haludova, nekad međunarodno poznate turističke destinacije visoke klijentele u Općini Malinska, koja danas predstavlja turističku sramotu, svatko bi pozdravio njegov posjet i zaključio da je ministar napokon shvatio ključne probleme razvoja turizma.

No, pojavljivanje gospodina Damira BajsaBjasa u Delnicama nakon više od tri godine mandata provedenih u svojstvu ministra turizma Republike Hrvatske, u akciji koja borbu protiv sive ekonomije predstavlja kao najveće dosege ministarstva turizma, smatramo tragikomičnom.

Ovim putem Akcija mladih poziva ministra turizma Republike Hrvatske gospodina Damira Bjasa da ponovno posjeti Primorsko Goransku županiju, ali da se sljedeći put upozna s daleko važnijim problemima od neprijavljivanja turista te da napokon počne rješavati probleme koji se nalaze u domeni njegovog resora na stručan način’, ističe se u priopćenju.

Previous articleCammeo optužen za utaju poreza
Next articleKastavski župnik: Ustaše su se borile samo i isključivo za slobodnu državu Hrvatsku

2 COMMENTS

  1. bajs je slika i prilika našeg turizma…..svatko se time može bavit…. zato imamo sezonu od 2 mjeseca a hotelijerstvo je na koljenima

  2. Cijela ova naša regija može biti turistički raj samo da se obnove prostori koje su navali i iz akcije mladih , velika je sramota da ova budala paradira po Delnicama za dva apartmana a cijela regija propada…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here