Home Sport (Bazen na Kantridi – 20h): Primorje EB – Budvanska Rivijera

(Bazen na Kantridi – 20h): Primorje EB – Budvanska Rivijera

2303
0

Vaterpolisti »Primorja Erste banke« plivaju na valovima izazovnih domaćih i međunarodnih ogleda, u skladu one »iz melodije u melodiju« poslije istanbulskog prodora u drugi krug natjecanja za LEN Kup i domaćeg dvoboja u Jadranskoj ligi s »Mladosti« večeras, u hrvatskom vaterpolu itekako dobrodošlom natjecanju, ugošćuju »Budvansku rivijeru«. Svojevrstan je to i duel dva bivša hrvatska izbornika, Dubrovčanina Veselina Đuhe i njegova riječkog nasljednika za kormilom hrvatskog nacionalnog tima, Zorana Roja. S »Mladosti« su Riječani do polovine utakmice s Hinićem, Burićem i društvom imali iznenađujuće dobar rezultat, na kraju su zaostali za četiri zaveslaja.
    – Utakmica je bila dobra, imali smo dobar volumen igre, devet isključenja te nekoliko krasnih situacija da poentiramo u kontrama i pozicijama koje su bile izgledne za gol – kaže Roje o dvoboju sa »žapcima«. – Nismo međutim imali potrebnu realizaciju da jakog protivnika možda čak i iznenadimo. Kada te šanse nismo uspjeli pretvoriti u igrača više ili u golove, onda su oni iskustvom realizirali svoje šanse.

    »Budvanska rivijera« skup je pojačanja »od Japana do Mađarske preko Srbije«. Njihovu »kapice« nose Japanac Kan, Mađar Nagy, Srbin Čirić, sve sami reprezentativci, a u sastavu su i crnogorski reprezentativci, europski prvaci Tičić i Uskoković?

    – To će biti utakmica slična onoj s »Mladosti«, susret koji će isto tako biti tvrd, neizvjestan. Uvijek je upitno koliko ćemo mi znati iskoristiti svoje situacije. S gostima iz Herceg Novog smo izgubili jer nismo imali dobru realizaciju igrača više. Uspijemo li to dignuti na kvalitetnu razinu, mogli bi iznenaditi »Budvansku rivijeru«.

    Sličnosti ogleda s »Mladosti« i »Budvanskom rivijerom«?

    – To je teško reći. »Mladost« je možda kompletnija, malo bolja. No, obje momčadi su vrlo kvalitetne, vrlo izjednačene. Tu su male razlike, možda postoje tek neke specifičnije situacije s nekim igračem koji nam manje ili više odgovara. Mi ćemo međutim sada biti jači za Damira Glavana, što nije mala stvar. Vidjelo se to s »Mladosti« kada smo morali trošiti centre u obrani. S Glavanom je sve moguće. Zašto ne? (novi list)

Previous articleRiječki reper Denno Carvaglio objavio spot “Hrvatska danas” (VIDEO)
Next articleOtkriće Sv. Marcijana ili zašto ne znamo iskoristiti ono što imamo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here