Home Sport (Bazen na Kantridi – 20h): Primorje EB – Budvanska Rivijera

(Bazen na Kantridi – 20h): Primorje EB – Budvanska Rivijera

1392
0

Vaterpolisti »Primorja Erste banke« plivaju na valovima izazovnih domaćih i međunarodnih ogleda, u skladu one »iz melodije u melodiju« poslije istanbulskog prodora u drugi krug natjecanja za LEN Kup i domaćeg dvoboja u Jadranskoj ligi s »Mladosti« večeras, u hrvatskom vaterpolu itekako dobrodošlom natjecanju, ugošćuju »Budvansku rivijeru«. Svojevrstan je to i duel dva bivša hrvatska izbornika, Dubrovčanina Veselina Đuhe i njegova riječkog nasljednika za kormilom hrvatskog nacionalnog tima, Zorana Roja. S »Mladosti« su Riječani do polovine utakmice s Hinićem, Burićem i društvom imali iznenađujuće dobar rezultat, na kraju su zaostali za četiri zaveslaja.
    – Utakmica je bila dobra, imali smo dobar volumen igre, devet isključenja te nekoliko krasnih situacija da poentiramo u kontrama i pozicijama koje su bile izgledne za gol – kaže Roje o dvoboju sa »žapcima«. – Nismo međutim imali potrebnu realizaciju da jakog protivnika možda čak i iznenadimo. Kada te šanse nismo uspjeli pretvoriti u igrača više ili u golove, onda su oni iskustvom realizirali svoje šanse.

    »Budvanska rivijera« skup je pojačanja »od Japana do Mađarske preko Srbije«. Njihovu »kapice« nose Japanac Kan, Mađar Nagy, Srbin Čirić, sve sami reprezentativci, a u sastavu su i crnogorski reprezentativci, europski prvaci Tičić i Uskoković?

    – To će biti utakmica slična onoj s »Mladosti«, susret koji će isto tako biti tvrd, neizvjestan. Uvijek je upitno koliko ćemo mi znati iskoristiti svoje situacije. S gostima iz Herceg Novog smo izgubili jer nismo imali dobru realizaciju igrača više. Uspijemo li to dignuti na kvalitetnu razinu, mogli bi iznenaditi »Budvansku rivijeru«.

    Sličnosti ogleda s »Mladosti« i »Budvanskom rivijerom«?

    – To je teško reći. »Mladost« je možda kompletnija, malo bolja. No, obje momčadi su vrlo kvalitetne, vrlo izjednačene. Tu su male razlike, možda postoje tek neke specifičnije situacije s nekim igračem koji nam manje ili više odgovara. Mi ćemo međutim sada biti jači za Damira Glavana, što nije mala stvar. Vidjelo se to s »Mladosti« kada smo morali trošiti centre u obrani. S Glavanom je sve moguće. Zašto ne? (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here