Home Vijesti Begonja: Pravi krivci nisu pred sudom

Begonja: Pravi krivci nisu pred sudom

1096
0
1379689_389926434468481_2121558674_n (1)
Aktivisti KESM-a pred Prekršajnim sudom

Mještani naselja Marčelji, među njima i Josip Begonja iz Kriznog eko stožera Marišćina, svjedočili su danas na prekršajnom sudu u Rijeci, u postupku protiv Komunalnog društva Čistoća i okrivljenih odgovornih osoba Zlatka Štoka i Stjepana Ropca. Kao svjedok obrane, ročištu se odazvala i glasnogovornica Komunalnog društva Čistoća, Marina Babić Brusić.

Josip Begonja iz Eko stožera Marišćina smatra da se suđenjem postiže samo to da se dokažu tadašnji krivci, a što će biti dalje, unatoč stalnom smradu, ostaje upitno. Stvarne odgovorne osobe, prema Stožeru i Begonji su: …vlasnici KD Čistoća i Eko Plusa, a to su većinski vlasnici Grad Rijeka i gradonačelnik Vojko Obersnel i župan Zlatko Komadina. Oni su odgovorne osobe koje upravljaju tim društvima i mišljenja smo da bi oni trebali odgovarati na sudu, a ne nekakvi njihovi pijuni koje guraju umjesto njih.

Svjedočila je i glasnogovornica KD Čistoća Marina Babić Brusić rekavši da je sve rađeno po zakonskim propisima i izdanim dozvolama, te da nije počinjen nikakav prekršaj niti kazneno djelo. Priznaje da je na Marišćini bilo neugodnih mirisa za koje je lokalno stanovništvo izjavilo da se osjete i u naselju. Ali: Nama je u više navrata bila u obilasku i nadzoru inspekcija zaštite okoliša te sanitarna i vodopravna inspekcija. Zapisnički nalazi bili su potpuno u redu, što znači da nije pronađeno ni uočeno ništa što je izvan zakona.

Babić Brusić dodala je da je Komunalno društvo Čistoća ulagalo dodatne ljudske i financijske resurse da bi se smanjili neugodni mirisi i olakšao život lokalnom stanovništvu, dok su iz Eko stožera od DORH-a zatražili pokretanje novog kaznenog ili prekršajnog postupka.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here