Sport

Benko: Srce me boli zbog odlaska! (VIDEO)

Benko: Srce me boli zbog odlaska! (VIDEO)
foto: nk-rijeka.hr

foto: nk-rijeka.hr

Jedan od najboljih igrača aktualne momčadi Rijeke i njen najbolji strijelac napadač Leon Benko pred potpisom je za novi klub u svojoj karijeri – kineski Dalian.
Naime u Rijeku već duže vrijeme stižu službene ponude za otkup ugovora riječkog igrača, ali je klub, u dogovoru s igračem, prihvatio onu pristiglu iz kineskog prvoligaša.
Klub je imao namjeru zadržati Leona Benka još neko vrijeme na Kantridi no klupska se ponuda nije mogla mjeriti s kineskom.
– Benko je igrač koji je u tridesetim godinama te mu je ovo najvjerojatnije posljednja prilika za potpisivanje kvalitetnog profesionalnog ugovora u inozemstvu. Mi smo imali takav dogovor s Benkom da mu izađemo u susret, ukoliko do takve ponude dođe. S jedne strane smo sretni da je dobio ponudu, a s druge strane ne možemo biti sretni da nam odlazi tako dobar igrač. No i dalje mislim da je ovo prilika i za naše druge igrače jer vjerujem da imamo vrlo dobar napadački kadar. Tu su sada igrači kao što su Krstanović, Kramarić, Ayaji, Sharbini, i vjerujem da imamo dobru ekipu i dobroga trenera koji će znati ukomponirati momčad i bez Benka – kaže sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić.
Sam Leon Benko potvrdio je direktorove riječi i pomiješanih emocija napustio Rijeku te krenuo u Kinu na okončanje transfera. Prije odlaska za HNK Rijeka TV je rekao:
– Ponuda je zaista izdašna te je dobra i za mene i za klub. A što se tiče moje dvije i pol godine u Rijeci moram naglasiti da mi je bilo predivno. Ovdje su me, otkad sam stigao, svi predivno prihvatili i u samom klubu i od strane navijača. Djeca su mi bila ovjde u vrtiću i u školi i mogu reći da ovo bio jedan sretan period mog života. Drago mi je što sam bio u klubu i dio ove cijele priče i malo me srce boli što to ovakvo naglo stiglo, ali to je nažalost život profesionalca.

Midas

View Comments (2)

2 Comments

  1. pi zda

    February 27, 2014 at 12:08

    Boli njega ku rac a ne srce.

  2. PLASSE

    February 27, 2014 at 18:02

    profesionalac, ali ne zaboravimo da je odigraju lijepe tekme za dres Rijeke. Na kraju intervjua je imao mali “grop”, koji je djelomice sakrio… ide u Kinu radi love, ali bi ipak ostao u Rijeci da je mogao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Bišćan uoči Slavena: Ništa ne može umanjiti činjenicu da sam ponosan na igrače

spDecember 14, 2018

Rijeka za finale Kupa igra u Zaprešiću!

spDecember 11, 2018

Heber: Hvala treneru na savjetu, poslušao sam ga i zabio drugi gol!

December 9, 2018

Igor Bišćan: Drago mi je da smo se na prekrasan način oprostili od navijača

spDecember 8, 2018

Furiozna Rijeka deklasirala Lokomotivu i preuzela 2.mjesto!

spDecember 8, 2018

Igor Bišćan uoči Lokomotive: Prilika da pred svojim navijačima nastavimo niz

spDecember 7, 2018

Rijeka – Lokomotiva: bijeli u potrazi za desetom domaćom ligaškom pobjedom

spDecember 6, 2018

Igor Bišćan: Sretan sam zbog pobjede, dečki su još jednom pokazali karakter

spDecember 4, 2018

Kup Hrvatske: Rijeka pobijedila Lokomotivu i izborila polufinale

spDecember 4, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.