Home Sport Benko: Srce me boli zbog odlaska! (VIDEO)

Benko: Srce me boli zbog odlaska! (VIDEO)

3879
2
foto: nk-rijeka.hr
foto: nk-rijeka.hr
foto: nk-rijeka.hr

Jedan od najboljih igrača aktualne momčadi Rijeke i njen najbolji strijelac napadač Leon Benko pred potpisom je za novi klub u svojoj karijeri – kineski Dalian.
Naime u Rijeku već duže vrijeme stižu službene ponude za otkup ugovora riječkog igrača, ali je klub, u dogovoru s igračem, prihvatio onu pristiglu iz kineskog prvoligaša.
Klub je imao namjeru zadržati Leona Benka još neko vrijeme na Kantridi no klupska se ponuda nije mogla mjeriti s kineskom.
– Benko je igrač koji je u tridesetim godinama te mu je ovo najvjerojatnije posljednja prilika za potpisivanje kvalitetnog profesionalnog ugovora u inozemstvu. Mi smo imali takav dogovor s Benkom da mu izađemo u susret, ukoliko do takve ponude dođe. S jedne strane smo sretni da je dobio ponudu, a s druge strane ne možemo biti sretni da nam odlazi tako dobar igrač. No i dalje mislim da je ovo prilika i za naše druge igrače jer vjerujem da imamo vrlo dobar napadački kadar. Tu su sada igrači kao što su Krstanović, Kramarić, Ayaji, Sharbini, i vjerujem da imamo dobru ekipu i dobroga trenera koji će znati ukomponirati momčad i bez Benka – kaže sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić.
Sam Leon Benko potvrdio je direktorove riječi i pomiješanih emocija napustio Rijeku te krenuo u Kinu na okončanje transfera. Prije odlaska za HNK Rijeka TV je rekao:
– Ponuda je zaista izdašna te je dobra i za mene i za klub. A što se tiče moje dvije i pol godine u Rijeci moram naglasiti da mi je bilo predivno. Ovdje su me, otkad sam stigao, svi predivno prihvatili i u samom klubu i od strane navijača. Djeca su mi bila ovjde u vrtiću i u školi i mogu reći da ovo bio jedan sretan period mog života. Drago mi je što sam bio u klubu i dio ove cijele priče i malo me srce boli što to ovakvo naglo stiglo, ali to je nažalost život profesionalca.

2 COMMENTS

  1. profesionalac, ali ne zaboravimo da je odigraju lijepe tekme za dres Rijeke. Na kraju intervjua je imao mali “grop”, koji je djelomice sakrio… ide u Kinu radi love, ali bi ipak ostao u Rijeci da je mogao

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here