Sport

Benko: Srce me boli zbog odlaska! (VIDEO)

Benko: Srce me boli zbog odlaska! (VIDEO)
foto: nk-rijeka.hr

foto: nk-rijeka.hr

Jedan od najboljih igrača aktualne momčadi Rijeke i njen najbolji strijelac napadač Leon Benko pred potpisom je za novi klub u svojoj karijeri – kineski Dalian.
Naime u Rijeku već duže vrijeme stižu službene ponude za otkup ugovora riječkog igrača, ali je klub, u dogovoru s igračem, prihvatio onu pristiglu iz kineskog prvoligaša.
Klub je imao namjeru zadržati Leona Benka još neko vrijeme na Kantridi no klupska se ponuda nije mogla mjeriti s kineskom.
– Benko je igrač koji je u tridesetim godinama te mu je ovo najvjerojatnije posljednja prilika za potpisivanje kvalitetnog profesionalnog ugovora u inozemstvu. Mi smo imali takav dogovor s Benkom da mu izađemo u susret, ukoliko do takve ponude dođe. S jedne strane smo sretni da je dobio ponudu, a s druge strane ne možemo biti sretni da nam odlazi tako dobar igrač. No i dalje mislim da je ovo prilika i za naše druge igrače jer vjerujem da imamo vrlo dobar napadački kadar. Tu su sada igrači kao što su Krstanović, Kramarić, Ayaji, Sharbini, i vjerujem da imamo dobru ekipu i dobroga trenera koji će znati ukomponirati momčad i bez Benka – kaže sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić.
Sam Leon Benko potvrdio je direktorove riječi i pomiješanih emocija napustio Rijeku te krenuo u Kinu na okončanje transfera. Prije odlaska za HNK Rijeka TV je rekao:
– Ponuda je zaista izdašna te je dobra i za mene i za klub. A što se tiče moje dvije i pol godine u Rijeci moram naglasiti da mi je bilo predivno. Ovdje su me, otkad sam stigao, svi predivno prihvatili i u samom klubu i od strane navijača. Djeca su mi bila ovjde u vrtiću i u školi i mogu reći da ovo bio jedan sretan period mog života. Drago mi je što sam bio u klubu i dio ove cijele priče i malo me srce boli što to ovakvo naglo stiglo, ali to je nažalost život profesionalca.

Midas

View Comments (2)

2 Comments

  1. pi zda

    February 27, 2014 at 12:08

    Boli njega ku rac a ne srce.

  2. PLASSE

    February 27, 2014 at 18:02

    profesionalac, ali ne zaboravimo da je odigraju lijepe tekme za dres Rijeke. Na kraju intervjua je imao mali “grop”, koji je djelomice sakrio… ide u Kinu radi love, ali bi ipak ostao u Rijeci da je mogao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Amerikanci potvrdili, Heber nastavlja karijeru u New Yorku

spMarch 20, 2019

Hrvoje Smolčić: Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj

spMarch 19, 2019

Heber putuje ‘preko bare’, već se oprostio sa suigračima!

spMarch 18, 2019

Bišćan: Odlična predstava unatoč svim problemima!

spMarch 17, 2019

FOTO: Tri komada u mreži Osječana!

spMarch 17, 2019

Zamet pobijedio s čak 13 pogodaka prednosti!

spMarch 17, 2019

Rijeka – Osijek: Bijeli dominantni na domaćem travnjaku

spMarch 17, 2019

Bišćan: Ekstra zahtjevna utakmica protiv Osijeka

spMarch 15, 2019

Komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

spMarch 13, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.