Mozaik

Berlin u Rijeci!

Berlin u Rijeci!

Kruzer “Berlin” u utorak će iz Splita stići u Rijeku, što je treći dolazak kruzera u grad na Rječini u manje od mjesec dana. Podsjećamo, sezona je počela 26. ožujka dolaskom broda “AIDAaura”, a nastavila se dolaskom istog broda 31. ožujka, javlja portal Brodovi u Rijeci.

“Berlin” nije gost u Riječkom zaljevu, jer je krajem prošle godine bio na remontu u Viktoru Lencu. Tada je brod bio na odmoru i uljepšavanju. Točnije, instalirana je nova WI-FI mreža, renovirani su restorani i barovi, kao i brodski hodnici.
Danas je on taj koji svojim gostima nudi odmor i dobru zabavu, a u Rijeku službeno dolazi prvi put.

Iako je mali, nudi sve za savršen odmor

Izgrađen je davne 1980. godine u HDW brodogradilištu u Kielu u Njemačkoj. Za vrijeme svog radnog vijeka nekoliko je puta mijenjao ime i vlasnike. Počeo je kao “Berlin” i danas opet ima taj naziv.
Operator broda je kompanija FTI Cruises iz Njemačke, dok cjelokupni menadžment hotela i posade obavlja Columbia Cruise Services.

“Berlin” je jedan od najljepših ne samo europskih nego i svjetskih malih kruzera. Smješta 412 putnika i 180 članova posade u 210 kabina koje se nalaze na pet paluba. Brod ima ukupno sedam paluba, dugačak je 139, a širok 18 metara.

Iako je mali, nudi sve za savršen odmor. Putnicima su na raspolaganju dva restorana, brojni barovi, spa, bazen, teretana, sauna, knjižnica.

Njegovi itinerari za 2018. godinu bazirani su na Europi i Karibima. Na Karibima je bio početkom godine, a s dolaskom proljeća u Europu stigao je i on, gdje će provesti cijelo ljeto na mediteranskim i baltičkim krstarenjima, dok će krajem godine opet put Kariba.

U Rijeku dolazi iz Splita, a nakon Rijeke zaplovit će prema Veneciji. Očekivani dolazak je u utorak u 8 sati, a zadržat će se do 20 sati. Bit će vezan na Molo longu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

„Istria nobilissima“ (Plemenita Istra), veliki uspjeh riječkih umjetnika

spDecember 15, 2018

VIDEO: Time Out o Adventu u Rijeci

spDecember 14, 2018

Zbog kvara na grijanju otkazani programi u HNK Zajc

spDecember 14, 2018

Rijeka Advent: Gdje preko vikenda?

spDecember 13, 2018

Lista za Rijeku: Romolo Venucci zaslužuje gradski muzej

spDecember 13, 2018

‘Ljudi za ljude’: Sandi i Saša u subotu skupljaju slatkiše i poklone za braću bez roditelja!

spDecember 12, 2018

Festival kratkih filmova iz cijelog svijeta na 49. KRAF-u 2018. – Rijeka

spDecember 11, 2018

Noć HNK Rijeka: Rijeka je način života!

spDecember 11, 2018

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

spDecember 9, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.