Home Vijesti Beroš: Najbolje je piti vodu!

Beroš: Najbolje je piti vodu!

198
0

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je pacijente koji su zaprimljeni na KBC Zagreb nakon konzumacije navodno kontaminiranih pića. Dvije su osobe zaprimljene danas na hitni prijem KBC-a Zagreb zbog problema koji su nastali nakon što su popili gazirano piće. Jedan je mladić imao samo blage promjene u vidu crvenila u ždrijelu i stanje mu nije zabrinjavajuće te je nakon obrade pušten kući. Drugi mladić kojem su se javili problemi nakon konzumiranja gaziranog pića trenutno je u obradi. Slučajevi nisu povezani.

Ministar Beroš i ravnatelj HZJZ-a dali su izjave za medije. “Ako itko osjeti neku tegobu, nek se javi liječniku”, rekao je Beroš. “Ako je netko bliže bolnici neka se zaputi. Kada budemo imali neku informaciju obavijestiti ćemo javnost”, kazao je Beroš. “Još nemamo nikakvih elemenata i ne znamo o čemu bi se radilo. Imamo dva nevezana slučaja, u različitim gradovima, punjenja su u različitim državama. Kontaktiraili smo putem naše mreže kolege, nemamo informacije da se u okružennu nešto događa”, kazao je Beroš..

“Prva ozlijeda je bila u Rijeci. Tu je riječ o teškim ozljedama, korozivnim. Prati se stanje, on je stabilno. Drugi slučaj se dogodio danas, riječ je 29-godišnjaku, on je pušten s bolničkog liječenja, treći slučaj je 38-godišnjak, kod njega se provjerava ima li veze s trovanjima”, rekao je. “Moramo biti krajnje oprezni”, dodao je Beroš. “Sve radimo što je u našoj ingerenciji. Sve je vrlo neobično i institucije rade svoj posao”, dodao je.

“HZJZ je zaprimio uzorke i stavio na analizu. Radi se o uzrocima istovjetnih pića. Radi se uzorkovanje na prvom mjestu u Zagrebu, a onda na drugom mjestu. Istraga je u tijeku”, kazao je Capak

“Mi ne znamo o čemu se radi, kao i ministar što je rekao, svi mogu konzumirati vodu za piće”, dodao je. “Analize su započete i sutra tijekom dana ćemo imati rezultate”, kazao je Capak.

“Imamo tri slučaja, sve institucije rade svoj posao. Novih informacija, cijela situacija je bila do 15 sati potpuno drugačija, imamo čak tri slučaja, prema tome sve institucije provode izvide”, dodao je. Kazao je da se pazi što se pije. “U ovom trenutku istražujemo. Sutra bi trebali imati rezultate”, dodao je. Na pitanje novinara koji je savjet građanima kazao je: Da ne pijemo neka pića i da pazimo, jedno opće upozorenje, a najbolje je piti vodu”.

Previous articleTurski parlament izbacio Coca-Colu i Nestle iz svojih restorana!
Next articleVIDEO: Brozović skrivio penal pa poludio na suca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here