Home Sport Biciklom od Rijeke do Dubrovnika u jednom danu

Biciklom od Rijeke do Dubrovnika u jednom danu

1224
0

Danas oko 8 sati Viliam Brajković, koji je u ponoć krenuo biciklom iz Rijeke put Dubrovnika, nalazi se nekoliko kilometara poslije Šibenika. Kako sam kaže- umoran je, no članovi njegove pratnje budno paze na njega. Promet je u noćnim satima bio slab, pa je i vožnja bila ugodna. Do sada je Viliam imao pauzu od dvadeset minuta pod Velebitom. Kako nam kaže njegov menadžer, Saša Popović, hrane ga i paze da ne dehidrira.

Pokrovitelji tog pothvata, koji još do sada nitko nije izveo, su Grad Rijeka, TZ Grada Rijeke, TZ Dubrovnika, Kaindel Sport iz Zagreba koji je dao novi cestovni trkaći bicikl Canondale na korištenje.

U pratnji Villiama nalazi se Nikolina Jurić, Villiamova djevojka i Saša Popović. Nikolina Jurić je Villiamu bila jedina pratnja u 2008. godini kad je izveo sličan pothvat, ali na mountainbike biciklu vozeći na relaciji Rijeka – Šibenik non-stop bez silaska za što mu je trebalo deset sati. S mountainbike biciklom daleko je teže voziti po asfaltu nego sa “spacijalkom” – trkaćim cestovnom biciklom. Predviđanje je da Villiam to može izvesti između 16 i 20 sati do maksimalno 22 sata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here