Home Vijesti Biden proglasio izvanredno stanje u SAD-u!

Biden proglasio izvanredno stanje u SAD-u!

1384
0

Američki predsjednik Joe Biden proglasio je izvanredno stanje u zemlji zbog prijetnje u energetskom sektoru.

Nekoliko je čimbenika koji ugrožavaju sposobnost Sjedinjenih Država da osiguraju dovoljnu proizvodnju električne energije. Ti čimbenici uključuju poremećaje na energetskim tržištima uzrokovane ruskom invazijom na Ukrajinu i ekstremne vremenske uvjete pogoršane klimatskim promjenama.

Navodi se to u priopćenju Bijele kuće od 6. lipnja.

Prema dokumentu, u nekim dijelovima Sjedinjenih Država, suše u kombinaciji s visokim temperaturama uzrokuju i nestašice struje i rekordnu potražnju za njom. “Kao rezultat toga, Federalna energetska regulatorna komisija i Sjevernoamerička korporacija za pouzdanost električne energije upozorile su na kratkoročne probleme s opskrbom električnom energijom”, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Napominje se da SAD većinu modula za solarne elektrane uvoze iz jugoistočne Azije, ali ih u posljednje vrijeme ne mogu isporučiti u dovoljnim količinama.

Kao rezultat toga, Biden je proglasio izvanredno stanje u zemlji zbog prijetnje nedostatka dovoljnog kapaciteta za proizvodnju električne energije. Također se napominje da Sjedinjene Države namjeravaju povećati solarnu proizvodnju.

Previous articleStigli sastavi uoči Hrvatske i Francuske, Dalić pripremio nekoliko iznenađenja!
Next articleOralno ga je zadovoljavala usred vožnje i skoro mu odgrizla ponos kada su se sudarili s drugim vozilom! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here