Home Vijesti Birokracija zakočila svirke u Palachu

Birokracija zakočila svirke u Palachu

2205
0

»Palach« nikako na zelenu granu – kultni riječki klub i novi zakupnik Alen Mance i dalje muku muče sa starim boljkama atraktivnog prostora u Kružnoj. Nakon što je ugostiteljski obrt »Booka« na čelu s Alenom Manceom u svibnju dobio na natječaju Grada Rijeke za zakup kluba, a potom krajem rujna konačno i otvorio vrata omiljenog okupljališta riječke ne samo alternativne mladeži, za »Palach« još uvijek nije počelo najavljeno »sretnije doba«. Naime, dosad su se održala svega tri koncerta, i to uz posebnu dozvolu.
   
Uskoro papiri
Predstavljanje mladih riječkih rock skupina, umjetnika i DJ-a, koncerti poznatih domaćih i inozemnih bendova, internet caffe, mnoštvo radionica, izložbi, promocija knjiga, i u konačnici uređenje Kružne ulice – samo je dio najavljenih ideja koje su u » Palachu« trebale zaživjeti već na jesen. No, od svega najavljenog poznati riječki klub dosad je realizirao nekoliko izložbi, glazbene slušaonice te tek tri koncerta, »Disco’n’Actiona« te Duška Jeličića Duleta i »Bonace« na otvorenju, potom dio programa sponzoriranog »Green Festa« i koncert grupe vrsnoga jazzera Elvisa Stanića. Svemu je razlog stara boljka »Palacha« – rješavanje pitanja buke i zvučne izolacije, te u konačnici dobivanje svih potrebnih dozvola za koncertnu aktivnost. Stare boljke svjestan je i novi zakupnik prostora Alen Mance.
    – Znam da smo »Palach« na natječaju dobili upravo zbog programa, kao što sam svjestan i da dosad nismo mnogo realizirali od onog što smo najavili, ali jednostavno želim sve raditi po zakonu i dok »Palach« ne dobije sve potrebne papire, ne želim organizirati koncerte i najavljivati koncertni program, kazao nam je jučer Mance.
    Kako stvari sad stoje, za staru boljku ipak ima lijeka. Naime, u sljedećih nekoliko dana »Palach« bi konačno trebao dobiti sve papire.
   
Stižu knjižnica i internet
– U posljednih mjesec, dva kroz »Palach« su prošle sve moguće inspekcije, od građevinske do sanitarne, i nijedna nije imala prigovora pa se nadamo kako ćemo do kraja tjedna napokon riješiti sva pitanja i konačno početi s realizacijom najavljenog programa. Manji dio programa smo ipak realizirali, udruga »Trag« u galeriji održava izložbe, do kraja godine riješit ćemo i knjižnicu, a ubrzo nakon toga i internet caffe. Znam da je najatraktivniji dio našeg programa bogata koncertna aktivnost, gostovanja naših i stranih bendova, no on će se realizirati kad riješimo baš sve papire. Zanimanje za koncertni program je veliko, gotovo svaki dan me neki bend pita kad krećemo sa svirkama, kad imamo slobodan termin, ali sve je na »stand by« dok ne dobijemo dozvole, kategoričan je Mance. (novi list)

Previous articleRiječanin na otetom saudijskom brodu
Next articleRina i Ljubić opet guguću

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here