Home Sport Bišćan: O Friganu ne bih, a Oršić je dobrodošao!

Bišćan: O Friganu ne bih, a Oršić je dobrodošao!

320
0

Dinamo u subotu u 19:10 na Maksimiru protiv Slavena igra susret 29. kola SuperSport HNL-a. Momčad Igora Bišćana prekinula je krizu prošlog vikenda u Kranjčevićevoj pobjedom protiv Lokomotive 2:1 i povećala prednost nad Hajdukom na devet bodova. Igor Bišćan najavio je utakmicu na press-konferenciji u Maksimiru.

Tjedan dana ste tu. Je li vas iznenadio kratak kadar?
O tome se dosta pisalo i pričalo i to nije bilo uobičajeno prije u Dinamu i nije idealna situacija bez obzira na bodovnu razliku koja nam daje neku sigurnost. Ne volim kad se ekipa mora previše oslanjati na mlade igrače. Njih treba uvoditi postepeno, a ja se nadam da ćemo s ovim kadrom do kraja uspjeti izgurati i da će mladi igrači pozitivno reagirati na treninge i zahtjeve.

Ako ćemo gledati pozitivno, neki mladi igrači će dobiti šansu koju sasvim sigurno ne bi dobili u okolnostima prije. Uostalom, dobili su i u Kranjčevićevoj. Mali Topić se priključio momčadi večer prije utakmice s Lokomotivom, priključit ćemo još neke mlade igrače, a već smo dodali Živkovića i Šakotu.

Treba ih uvesti u momčad i dati im do znanja da će se na njih morati računati u teškim situacijama, ali tako se postaje igrač. Tko ima kvalitetu i tko to može podnijeti će napraviti iskorak u karijeri.

Koliko su važna produljenja ugovora nekih igrača?

To su sve dečki koji imaju kvalitetu biti ovdje i od kojih očekujemo ozbiljne stvari i meni je kao treneru to dobra vijest, a vjerujem i klubu. To je zalog za kvalitetu u budućnosti.

Povratak Oršića?

Da li ima šanse, ne znam, ali moj stav je jasan. On je sa svim onim što je dao klubu uvijek dobrodošao.

S Friganom ste radili u mladoj reprezentaciji, a piše se da ga želi i Dinamo. Kakav je vaš komentar?

Ne bih o igračima drugih klubova. Kad dođe vrijeme za to, možemo konkretnije o tome.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here