Home Vijesti Bivša HDZ-ovka brine o obrani od poplava s diplomom iz turizma?!

Bivša HDZ-ovka brine o obrani od poplava s diplomom iz turizma?!

3319
1

„Ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40 posto”, izjava je zbog koje se bivša HDZ-ova vijećnica Ivona Milinović ‘proslavila’ u hrvatskoj javnosti ali si i zapečatila političku karijeru u HDZ-u koji joj je odmah dao do znanja da je u stranci od tada nepoželjna.

Iako je ostala bez HDZ-ovske iskaznice, ostala joj je pozicija u Hrvatskim vodama u Odjelu za hidrotehničke objekte, točnije pozicija koordinatorice u Odjelu za hidrotehničke objekte na kojoj su inače zaposleni inženjeri raznih profila. Ipak, Ivona Milinović je na navedeno radno mjesto zaposlena s diplomom nekadašnje Američke visoke škole, današnjeg Rochester Institutite of Technology Hrvatska (RIT) gdje je pohađala studijski program pod nazivom: “Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management)”, saznaje dnevno.hr.

Odjel za hidrotehničke objekte Hrvatskih voda obavlja poslove organizacije i provedbe poslova vodočuvarske službe i održavanja i rukovanja hidrotehničkim objektima na prostoru cijele RH, kazali su u Hrvatskim vodama. U Hidrotehničke objekte spadaju objekti poput crpnih stanica za obranu od poplava i regulacijsko-zaštitne vodne građevine poput brana, ustava, nasipa. Pored toga, ovaj odjel bavi se i održavanjem vodomjernih stanica. Iz Hrvatskih voda kažu nam kako je Ivona Milinović posve kvalificirana za ove poslove.

Njihovo glasnogovorništvo tvrdi kako je sve legalno i po pravilima, a zaposlenica je Hrvatskih voda otkako je tvrtka Hrvatske vode – Hidrotehnički objekti d.o.o. 18. listopada 2019. godine pripojena tvrtki Hrvatske vode iz koje nam kažu kako je Ivona Milinović zaposlena bez javnog natječaja jer tada nije postojala obveza provođenja postupka javnog natječaja. Zaposlena je s višom stručnom spremom te s 4 godine, 3 mjeseca i 8 dana radnog iskustva. „Završila je četverogodišnji stručni studij Service Management na Američkoj visokoj školi za management i tehnologiju te je stekla stručni naziv stručna prvostupnica (baccalaurea) ekonomije“, kažu iz Hrvatskih voda i nadodaju kako je Povjerenstvo za primanje u radni odnos tvrtke Hrvatske vode- Hidrotehnički objekti d.o.o. sagledalo sve pristigle molbe nakon čega je 3. svibnja 2018. godine i zaposlena na upražnjeno radno mjesto jer je ispunjavala uvjete koji su traženi.

Ivona Milinović u Odjelu za Hidrotehničke objekte obavlja poslove organizacije i provedbe poslova vodočuvarske službe koja pak brine o pravilnom funkcioniranju gore spomenutih hidrotehničkih objekata. O tome koliko je primjereno ili nije primjereno da Ivona Milinović obavlja ovaj posao govori i dokument Hrvatskih voda iz 2019. godine pod nazivom „Raspored rukovoditelja obrane od poplave iz Hrvatskih voda i pravnih osoba za provedbu preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplava na branjenim područjima po teritorijalnim jedinicama“ koji potvrđuje riječi bivše zaposlenice uznemirene događanjima u Hrvatskim vodama.

Iz tog dokumenta jasno je vidljivo kako od sedam koordinatora za hidrotehničke objekte jedino Ivona Milinović nema inženjersku struku. Velik dio njih ima diplomu Građevinskog fakulteta na kojem se i nalazi katedra za hidrotehniku.

Na pitanja kako izgleda njen posao koordinatorice u Odjelu za hidrotehničke objekte, gdje je bila zaposlena prije zaposlenja na to radno mjesto i smatra li da je njena struka primjerena poslu koji obavlja, Ivona Milinović, kaže kako prema Pravilniku Hrvatskih voda nije ovlaštena komentirati, ali ipak se osvrnula na svoje kompetencije.

Na konstataciju kako je završila studijski program “Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management)” čijim je završetkom ostvarila titulu prvostupnice ekonomije, Ivona Milinović odgovara „kako je ovdje riječ četverogodišnjem obrazovanju u kojem su treća i četvrta godina općeg ekonomskog smjera“, a pritom naglašava kako je „specijalizirala upravljanje ljudskim resursima“. Prema zakonu radi se o diplomi ekonomskog usmjerenja što je očito Hrvatskim vodama dovoljno unatoč tome što Ivona Milinović nema strukovne veze s hidrotehničkim objektima niti zaštitom od poplava. Kao što smo već naveli, indikativno je i to da su svi njeni kolege na istim pozicijama posjedovali inženjersku diplomu i to građevine, elektrotehnike i tako dalje.

Ivona Milinović svojim gore navedenim kvalifikacijama dobila je posao u odjelu koji uvelike ima veze s obranom od poplava, dapače ona koordinira rad tog odjela. Nameće se pitanje je li u redu da ljudima koji brinu primjerice o stanju nasipa (znamo kako pucanje nasipa može biti tragično) rukovodi prvostupnica ekonomije koja je pohađala program o kojem na službenim stranicama škole piše sljedeće: „program ovog studija je multidisciplinaran te nudi idealnu kombinaciju praktičnog iskustva i teorijskog znanja iz područja ekonomije, turizma i hotelijerstva. Proučavaju se discipline kao što su turizam, turistički menadžment, menadžment u hotelijerstvu, marketing u turizmu, financije, event menadžment, mikro i makro ekonomija, poduzetništvo i njihova primjena u turizmu“

Previous articleRiječanin Matej Vujaklija iz Philadelphije: Vidim veću angažiranost u odnosu na prošle izbore
Next articlePogledajte izjavu trenera Rijeke Simona Rožmana nakon poraza u Šibeniku

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here