Home Vijesti Bivši boksač i HDZ-ovac Škaro osuđen na 2.5 godina zatvora zbog silovanja...

Bivši boksač i HDZ-ovac Škaro osuđen na 2.5 godina zatvora zbog silovanja zaposlenice

326
0

Bivši saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro i osvajač olimpijske medalje u boksu proglašen je danas na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, nakon niza odgoda i održanih 15 ročišta, krivim za spolno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlenice AK Siget, u kojemu je bio šef. Osuđen je na dvije i pol godine zatvora i mora platiti i 3787 eura troškova suda i vještačenja.

Podsjetimo, prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Žena je i svjedočila detaljno opisavši seksualno zlostavljanje.

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i lijevu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku, ispričala je, uspjela iščupati i rekla mu da stane. No nije ju poslušao.

“Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati”, ispričala je žena.

Nije se mogla osloboditi, a Škaro joj je tada počeo gurati ruku u spolovilo, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao posjesti i pitao je može li joj se ispričati, na što mu je ona rekla da za to nema isprike. Škarin prijatelj nudio joj je 80 tisuća eura da šuti o svemu.

Optužnica protiv Škare podnesena je krajem studenog iste godine.

“Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. svezi članka 152. stavak 1. KZ-a. (28. 11. 2019.)

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice”, priopćio je DORH.

“Tijekom mjeseca lipnja 2019. godine do 09. kolovoza 2019. godine kao predsjednik Autokluba “Siget” u Zagrebu, Siget 17, svojoj zaposlenici, u prostorijama Autokluba “Siget” prilazio na način da ju je dirao po stražnjici i nogama čemu se ista protivila, govorio joj da je frigidna, te dana 10. kolovoza 2019. godine oko 13,00 sati u Zagrebu, u prostorijama Autokluba “Siget”, Siget 17, u svom uredu, prišao joj, desnom rukom primio ju oko struka, a lijevu ruku gurnuo joj u grudnjak i primio za bradavicu čemu se ista opirala pokušavajući ga odgurnuti, nakon čega joj je obje ruke savinuo na leđa držeći joj ruke svojom desnom rukom dok je lijevu ruku zavukao ispod njene haljine i prstima penetrirao u njezino spolovilo”, stoji u optužnici.

Škaro poriče krivnju.(Index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here