Home Mozaik ”Bodulka” stradala u Brestu

”Bodulka” stradala u Brestu

670
0

Na regati u Brestu helikopter Francuske ratne mornarice potopio je krčku pasaru Bodulku. Prema informacijama skiperice Ivane Bilen, nedugo nakon isplovljenja Bodulku je nadletio helikopter Francuske ratne mornarice, u niskom letu. Turbulencija vjetra izazvana velikim rotorom prevrnula je malu pasaru.

Uslijedilo je brzo spašavanje posade i barke koja je počela tonuti. Odlično organizirana služba praćenja i spašavanja na moru reagirala je u trenu. Posadu je zbrinula Francuska ratna mornarica i otpremila ih do bolnice gdje im je pružena prva pomoć. Radi se o lakšim ozljedama, uglavnom hematomima ekstremiteta.

Posada se osjeća dobro, a Bodulka je nakon spašavanja bez oštećenja vraćena na vez i spremna za sutrašnju finalnu regatu. Napravljen je popis nestalih i oštećenih stvari i sve je prijavljeno organizatoru uz asistenciju Ane Montan, tajnice projekta Hrvatska-Kvarner i Istra u Brestu.

Na sreću, incident je prošao bez težih posljedica i pretvorio se u vijest dana na najvećem svjetskom Festivalu mora i mornara.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here