Home Sport Braća Sharbini razveselili Ivančića

Braća Sharbini razveselili Ivančića

1620
0

Ujutro je trening bio na Rujevici, jer travnjak Kantride je u jadnom stanju. Vedra lica. Pola tuceta u prvoj Kup utakmici sezone, bez obzira na to što je suparnik bio četvrtoligaš, popravilo je raspoloženje Rijeke. Konačno, tri dana ranije nisu uspjeli ugurati nijednu loptu u mrežu Osijeka (usput, eliminiran je od trećeligaša…), pa su golovi (šest komada) vratili vjeru da u napadačima ima baruta.

Braća Sharbini, Ahmad (3) i Anas (2), najavili su ono što se od njih na Kantridi i očekuje – da će biti tegljači nove Rijeke u stvaranju. Svoj prvi pogodak u dresu Rijeke postigao je i Matija Matko, probio je led, pa trener Ivančić može sljedeće utakmice gledati kroz naočale optimizma. Iako je zakopčan do grla.

– Pristup je bio pravi, Ahmad i Anas trčali su puno više nego protiv Osijeka. Matko se trudio, poslije je ušao Križman. Pamića sam odmorio poslije prve dionice. Umoran je, lani je igrao Treću ligu, a sada je radilica ispred obrane. Nije bilo Landeke (rame) i Cerića (aduktor), te Ljubovića (loža). Malo nas je u veznoj liniji… Igrao je Tapalović, popravlja se. Dobro smo se istrčali. Svima nedostaje utakmica iz prošle sezone. Moramo izgurati do zime… – kaže trener Mladen Ivančić, koji je u Sisku isprobao obranu s trojicom u zadnjoj liniji. Nije odlučio hoće li to biti kombinacija za nedjeljno gostovanje u Zadru.

Ahmad Sharbini noćna je mora Mladena Ivančića. Brat Anas, kapetan momčadi, u laganoj je depresiji kada nema Ahmada na terenu. A on je jedan od onih koji su prošle sezone dobivali minute kap po kap – 23 u dva kluba, Al Wadha (UAE) i Zürich. A riječ je o mladom igraču, 24 su mu godine, i dokazanom strijelcu. Kojega su, istina, mnogi treneri držali na klupi kao – džokera… U HNL-u Ahmad Sharbini zabio je do sada 49 pogodaka, drugi je strijelac u povijesti Rijeke. Ali samo jedan iz jedanaesterca ove sezone u 6 utakmica i 332 minute. Znači li utakmica u Sisku i definitivno Ahmadovo buđenje? Zadar je prva prava prilika za potvrdu. Trener Ivančić čeka, u ovom trenutku talac je braće Sharbini. Bisernog igrača (Anasa), bez čijih poteza ova momčad ne može živjeti (pobjeđivati), i strijelca (Ahmada) koji mora zabijati i igrati. Čuvati loptu dok ekipa ne izađe iz faze obrane… Rijeka je zasad, kao i braća Sharbini, veliki rebus. (Jutarnji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here