Home Sport ‘Braća su me tukla, krv je tekla’ Ispovijest Novaka Đokovića o djetinjstvu...

‘Braća su me tukla, krv je tekla’ Ispovijest Novaka Đokovića o djetinjstvu i nevjerojatna priča o bizarnom dolasku policije na vrata

113
0

Mnogo se pričalo o djetinjstvu, prošlosti i početku teniske karijere Novaka Đokovića.

Novak je i sam često govorio o trenucima i ljudima koji su značajno utjecali na njegov život.

Naravno, neizostavan dio je i njegova obitelj s kojom je često provodio zimske dane na Kopaoniku.

“Kopaonik je moj Olimp. Tamo sam naučio skijati. Čak je i moj otac upoznao moju majku na skijaškim stazama. Kako bi je zaveo, namjerno je pao pred mojom majkom i ponudio svoje usluge instruktora skijanja. Deset mjeseci kasnije sam bio rođen, a šest mjeseci nakon toga su se i vjenčali”, rekao je Đoković u emisiji “TV lica… Kao sav normalan svijet”.

Na Kopaoniku je prvi put ugledao i zavolio tenis, srećom ga je primijetila Jelena Genčić, koju mnogi nazivaju Novakovom teniskom majkom.

“Kad sam imao četiri godine, stajao sam uz ogradu na Kopu i znatiželjno promatrao Jelenu Genčić kako igra tenis. Imao sam sreću da me zamijete. Doduše, bio sam jedini klinac koji je visio kao majmun na žici. Trenirao sam s njom tog ljeta. Prvo sam sam naučio igrati tenis, a tek onda čitati i pisati. Kada sam imao šest godina Jelena je rekla mojim roditeljima da ću biti najbolji na svijetu. Postavio sam si visoke ciljeve, a to je osvojiti Wimbledon i biti najbolji na svijetu. Improvizirao sam trofej Wimbledona u svojoj sobi, podigao ga i rekao da sam prvak i broj jedan”.

Ispričao je i neke priče koje prije nismo mogli slušati.

“U prvom meču sam pobijedio nakon tie-breaka 10:8. Bio sam jako iscrpljen. Majka me zagrlila, a ja sam počeo plakati. Sutradan sam izgubio od Viktora Troickog 9:0. Opet sam plakao. puno plakao kao dijete! Mama zna najbolje.”

Otkrio je i da je odličan odnos s mlađom braćom Markom i Đorđetom imao uspona i padova, a prisjetio se i “sačekuše” u kojoj su pretjerali sa šalom.

“Dobro su me tukli iako su mlađi od mene. Jednom sam se vratio s turnira u stan i osjetio da mi njih dvojica nešto spremaju. Dočekali su me i tražili da igram. Odveli su me u sobu, Marko je krenuo da me davi,a Đole me udarao po glavi! Prasnuli su u smijeh, a ja sam krvario iz nosa! Dok sam se osvijestio oni su otrčali u kupatilo i zaključali se. Došao sam pred wc i sjedio, čekajući ih da izađu. Kada su otvorili vrata, čekao sam Imao sam “razgovor” s njima. Nismo se više svađali”, rekao je Đoković.

AM
Peti tenisač svijeta imao je zanimljivih situacija, pa čak i problema sa zakonom i policijom u inozemstvu, što je otkrio u emisiji “Da, možda ne”.

“Mama me naučila prati čarape, jer nismo imali novaca da kupimo perilicu. Tijekom turnira u Europi nisam imao ni dva-tri eura da dam za žeton za pranje rublja. Štedjeli smo svugdje. Novac smo štedjeli na svakom koraku.” Jednom su me smjestili u hotel u Francuskoj gdje sam dijelio krevet s još jednim tenisačem. Umivaonik je bio u spavaćoj sobi,a ne u WC-u. Tamo smo prali rublje koje smo sušili na lampama, radijatorima ali i na ulične svjetiljke jer nije bilo sunca. Čarape kačimo na stup da se brže osuše! Jednom nam je policija došla na vrata i upozorila nas da ne vješamo stvari na uličnu rasvjetu”, prisjetio se Đoković.

Previous articleNa vjenčanju svog oca spavala sam s njegovim kumom: Šokantna ispovijest poznate influencerice
Next articlePrigožin objasnio zašto Rusi ne mogu zauzeti Bahmut

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here