Home Biznis Bunika u socijalističkom raju? Venezuela je počela promovirati biljni nadrilijek za covid-19

Bunika u socijalističkom raju? Venezuela je počela promovirati biljni nadrilijek za covid-19

364
0

U međuvremenu, bolnicama nedostaje vode, a cjepiva su rijetka

Crno tržište u Venezueli posljednjih je tjedana poprimilo mračan zaokret. U internetskim chat grupama, gdje umorni stanovnici Caracasa trguju svime, od deterdženta do dolara, dominantna je tema covid-19. Emocionalne molbe za lijekove su uobičajene. Cijena spremnika i maski s kisikom raste. Također i prostor za iznajmljivanje velikih hladnjaka potrebnih za očuvanje tijela u tropskoj vrućini, jer liste čekanja za pokop i kremaciju rastu.

No ako uključite državnu televiziju i to je drugi svijet. Svake se nedjelje naciji obraća Nicolás Maduro, predsjednik Venezuele. Prikazani su odjeli netaknutih neiskorištenih bolničkih kreveta. Relativno mali službeni broj smrtnih slučajeva u Venezueli suprotnost je u odnosu na druge sredine. Predsjednik Maduro soj virusa P.1 (brazilski soj, op.a.) koji se širi Južnom Amerikom naziva “Bolsonarovim sojem”, optužujući brazilskog populističkog predsjednika za rast brojki.

Iako se vladina kontrola nad medijima povećava, Maduro se gotovo svakodnevno pojavljivuje na svim nacionalnim medijima u samozvanoj ulozi stručnjaka, držeći se znanstvenih i medicinskih pitanja dok je zagovarao čudesna liječenja od koronavirusa i plasirao teorije zavjere o širenju virusa.

Na koncu i Facebook je privremeno blokirao stranicu venecuelanskog predsjednika Nicolása Madura nakon što je bez dokaza tvrdio da biljni lijek može izliječiti Covid-19.

U siječnju je tvrdio da otopina biljke timijana može izliječiti bolest. Suspenzija je potrajala ukupno 30 dana.

Glasnogovornik Facebooka je potvrdio da je Maduro više puta prekršio pravila o širenju lažnih vijesti o koronavirusu. (economist)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here