Home Vijesti Burić: Energo je najskuplji i sve skuplji!

Burić: Energo je najskuplji i sve skuplji!

3320
0

buricEnergo nije samo najskuplji već je i sve skuplji, upozorio je riječki gradski vijećnik iz redova HDZ-a Hrvoje Burić zbog novog poskupljenja distribucijske marže za građane i toplinarstvo od 1. siječnja, prenosi Radio Rijeka

Konferenciju za medije sazvala je udruga Protiv skupog Energa. Hrvoje Burić opisao je kronologiju nezaustavljivih Energovih poskupljenja: Od 1. 1. 2016. marža Energa iznosi 110,70 kuna, prošle godine bila je 108,50 kuna, a 2014. – 104,20 kuna. Sličnom su dinamikom, kaže Burić, rasle i cijene za toplinarstvo. Usporedivši Energove cijene s onima koje imaju 34 slična društva, utvrdio je da je riječka distribucija plina već dugo znatno iznad prosjeka.

“Na svakoj godini Energo ima maržu veću za 50 posto od ostalih, a u razdoblju od posljednjih pet godina Energo je imao gubitak od preko 70 milijuna kuna”, rekao je Burić. Ističući da govori u svoje ime, a ne ispred HDZ-a na čijoj je listi izabran za gradskog vijećnika, prozvao je Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju zbog dopuštanja ovakvih odstupanja te zatražio hitne promjene u Energu.

“Morali su obavijestiti sve građane da se promijenila cijena, smatram da Obersnel zbog netransparentnog polsovanja mora smijeniti prvog čovjeka Energa, gospodina Kirigina”, kaže Burić. Neko rješenje željno očekuju i korisnici Energovih usluga. Među njima je i Renco Blečić s Vojaka, koji smatra da je 1700 kuna za 34 slabo grijana kvadrada – previše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here